Pomii fructiferi - Trebuie respectată această distanță de plantare

Nu plantați pomi fructiferi prea dens

Distanța importantă între plante este deosebit de importantă, astfel încât plantele lemnoase să se dezvolte sănătos și să aibă agățături bogate de fructe. Copacii care sunt prea strâns plantați sunt predispuși la diferite boli, mai ales bolile fungicide. Acestea apar deoarece arborele nu este suficient de aerisit. De obicei, pe etichetă se recomandă o distanță de plantare, care trebuie respectată cu strictețe - chiar dacă la început pare puțin ridicolă din cauza dimensiunilor mici ale copacului. De altfel, nu numai că coroana pomului fructifer are nevoie de suficient spațiu pentru a crește, ci și rădăcinile trebuie să se poată extinde. Multe tipuri de fructe sunt rădăcini superficiale, ale căror rădăcini pot crește cu lățimea de mulți metri.

citește și

  • Distanța corectă la plantarea unui gard viu
  • Când plantați copaci, asigurați-vă că distanța este corectă
  • Bradul Douglas - ce distanță trebuie să fie la plantare?

Spațiere recomandată pentru plantare pentru pomi fructiferi selectați

Dacă considerați că un măr normal sau măr poate dezvolta o coroană de până la zece metri lățime, distanțele mari de plantare devin mai ușor de înțeles - mai ales atunci când considerați că speciile și soiurile de fructe viguroase sunt greu de ținut sub control cu ​​foarfeca. . Apropo, nucii necesită mult spațiu, ale cărui coroane au un diametru de 15 metri și mai mult când sunt vechi.

Distanțele minime recomandate pentru fructele de pom:

  • Tufișuri pe rădăcini slab în creștere: doi-doi metri și jumătate
  • Arbori de tufiș pe baze de creștere mediu-puternice: doi-jumătate până la trei metri
  • Jumătate de bușteni: patru până la cinci metri
  • Trunchi înalt: până la zece metri

Distanțe minime recomandate pentru fructele de piatră:

  • Tufișuri pe rădăcini slabe: doi metri și jumătate până la trei metri și jumătate
  • Jumătate de bușteni: patru până la cinci metri
  • Trunchi înalt: opt până la doisprezece metri

Apropo, cireșii dulci cresc, de asemenea, foarte repede - și ating un diametru considerabil al coroanei în câțiva ani.

Acordați atenție distanței limită corecte

Pentru a evita probleme cu vecinii, ar trebui să păstrați și distanța minimă de proprietatea vecinului din grădină. Reglementările privind distanțele limită nu sunt reglementate uniform în statele federale, deoarece există legi și reglementări diferite. Dacă doriți să fiți sigur, întrebați autoritatea responsabilă.

sfaturi

Oricine deține o grădină mică preferă să aleagă soiuri de fructe sau soiuri pitice care sunt rafinate pe substraturi slab cultivate. Pomii fructiferi pe coloană, care dezvoltă doar câteva lăstari laterali, sunt foarte potriviți atât pentru grădina mică, cât și pentru ghiveci.