Cypress devine maro - care ar putea fi cauza?

Cauzele acelor maro de chiparos

Dacă chiparosul are ace maro în interiorul copacului, acesta este de obicei un proces complet normal. Aici nu este suficientă lumină, așa că ace se usucă și cad.

citește și

  • Chiparosul devine galben - cauze și tratament
  • Care este rata anuală de creștere a unui chiparos?
  • Găsiți locația potrivită pentru chiparos

Dacă vârfurile chiparosului devin maronii sau întregul copac devine maroniu, erorile de îngrijire sunt de obicei responsabile. Cauzele pot fi:

  • loc prea umed sau prea uscat
  • Deficiență nutrițională
  • Boli fungice
  • Deficitul de magneziu

Locație prea uscată sau prea umedă

Chiparosul nu tolerează uscăciunea absolută, dar nici nu tolerează apele. Seceta poate fi o problemă, mai ales iarna. Coniferele trebuie udate și în sezonul rece, astfel încât să obțină suficientă umiditate. Udă-le cu apă ușor încălzită în zilele fără îngheț.

Îndepărtarea apei este la fel de dăunătoare. Aduce rădăcinile în putred. Ar trebui să creați un sistem de drenaj înainte de a planta chiparoșii, în special pe solurile grele.

Tăiați ramurile maro.

Bolile fungice decolorează vârfurile lăstarilor maronii

O colorare maro a vârfurilor de lăstar, care nu a fost cauzată de uscăciune sau umezeală, indică adesea o boală fungică.

Tăiați vârfurile de tragere și aruncați-le cu deșeurile menajere. Tratați copacii cu fungicide disponibile în comerț.

Puteți preveni infecțiile fungice utilizând numai instrumente foarte curate pentru tăiere. Lamele tăietoare necurate transferă sporii fungici de la alte plante la chiparos.

Bronzarea acului din cauza deficitului de magneziu

La chiparoșii mai în vârstă, bronzul acului se observă deoarece plantele nu au magneziu. Acest lucru este mai frecvent în solurile argiloase, grele.

Pentru a remedia acest lucru, presărați sare Epsom sub copaci. Acest lucru se face cel mai bine înainte de înmugurirea primăverii. În funcție de mărimea copacilor, veți avea nevoie de 150 până la 250 de grame de sare Epsom pe copac.

sfaturi

Dacă chiparoasa prezintă vârfuri maronii după hibernare, rareori este daunele cauzate de îngheț, chiar dacă chiparoasele sunt doar parțial rezistente. Petele maronii sunt de obicei cauzate de lipsa apei în timpul iernii.