Rădăcinile cireșilor - structură, protecție și îngrijire

Construirea rădăcinilor

În funcție de forța formării lor, se face distincția între rădăcinile principale, minore și rădăcinile fibroase. Rădăcinile principale cresc mai mult sau mai puțin abrupt în jos. În funcție de natura solului, adâncimea rădăcinii lor poate fi de doi metri. Rădăcinile secundare coboară aproape orizontal din rădăcinile principale și deschid astfel întregul spațiu rădăcină.

citește și

  • Adâncimea rădăcinilor iederii - cât de adânci merg rădăcinile?
  • Adâncimea rădăcinii Thuja Brabant: cât de adânci ajung rădăcinile?
  • Rădăcinile chiparosului columnar nu se adâncesc

Rădăcinile fibroase, părțile reale ale rădăcinii active, unde au loc atât creșterea, cât și absorbția nutrienților, sunt situate pe rădăcinile secundare. Părțile rădăcinii nu mai sunt implicate activ în absorbția apei lignificate și servesc la ancorarea și conducerea soluției nutritive.

Dezvoltarea rădăcinilor

Dezvoltarea rădăcinii unui cireș viguros dulce se extinde în lățime și adâncime pe un teren adânc, posibil așa-numitele forme de rădăcină. Cireșele acre cu creștere lentă, pe de altă parte, sunt considerate a fi rădăcini superficiale. Cireșul dulce formează, de asemenea, un sistem radicular asemănător inimii pe solul compactat.

De îndată ce rădăcina principală a atins o anumită adâncime, rădăcinile se formează chiar sub suprafața pământului, care pătrund în întregul strat rădăcinat până dincolo de marginea exterioară a coroanei. Gama rădăcinilor crește, cu atât solul este mai uscat și mai sărac.

Protecția și îngrijirea rădăcinilor

Rădăcinile pomilor fructiferi nu sunt nicidecum deosebit de adânci. Masa principală a rădăcinilor de cireș este în stratul de până la 50 cm adâncime. Pentru a menține rădăcinile puternice, ar trebui să li se acorde o anumită grijă:

  • Când cumpărați un lemn cu rădăcină goală, asigurați-vă că sistemul rădăcină este suficient și bine ramificat,
  • atunci când replantați sau transplantați cele uscate, deteriorate și prea lungi

Tăiați rădăcinile cu foarfece ascuțite, astfel încât capetele să se vindece mai bine și să fie încurajată formarea de rădăcini noi,

  • În iernile deosebit de reci, faceți o felie de copac din frunze sau mulci pentru a proteja rădăcinile (99,99 € la Amazon *).

Sfaturi și trucuri

„Cei care plantează copaci își iau rădăcinile”, „își găsesc drumul înapoi la rădăcinile lor” - cuvântul „rădăcină” este folosit simbolic în multe limbaje și înseamnă „sedentar”, familial, „pământesc”.