Poți îngheța lucrurile care au fost dezghețate? - Aceste alimente, da

Ce probleme pot avea cu înghețarea repetată?

Cele mai mari îngrijorări legate de înghețarea alimentelor dezghețate sunt de obicei de natură sănătoasă: atunci când alimentele sunt decongelate și încălzite încet, este posibil ca germenii dăunători să se așeze pe produse. Acest lucru poate strica mâncarea și poate deveni un pericol pentru sănătate pentru cei care o consumă.

În funcție de tipul de produs, riscul de a afecta sănătatea alimentelor decongelate în mod repetat este relativ scăzut. În grupurile de produse descrise mai jos, există diferențe majore în sarcina bacteriană așteptată:

  • feluri de mâncare preparate (produs gătit sau gata)
  • alimente crude
  • Mancare care se consuma fara a fi gatita in prealabil

citește și

  • Congelați humusul în avans
  • Rulouri proaspete: congelați, coaceți, bucurați-vă
  • Quark de congelare - așa se păstrează delicioasa cremă

Calitatea produsului suferă după dezghețare repetată?

Răspunsul la această întrebare este clar da. Congelarea afectează structura celulară a alimentelor, ceea ce înseamnă că fructele, de exemplu, sunt adesea stufoase după decongelare. Al doilea îngheț și dezgheț, acest efect se intensifică, motiv pentru care mâncarea este adesea inestetică. Gustul multor produse suferă, de asemenea, de dezghețarea repetată.

Congelați din nou preparatele preparate

Indiferent dacă este vorba de o masă congelată care a fost cumpărată gata preparată sau preparată acasă: puteți îngheța cu ușurință rămășițele meselor dvs. anterior dezghețate dacă vasul este reîncălzit suficient înainte de consum. Eventualii germeni nocivi conținuți sunt uciși în cuptor, cratiță sau cuptor cu microunde, astfel încât să nu existe niciun risc pentru sănătate atunci când sunt consumați.

Înainte de înghețarea repetată, trebuie să vă asigurați că alimentele nu rămân fără refrigerare mai mult de două ore. În acest fel puteți preveni și formarea de germeni.

Vă rugăm să rețineți că, în special, preparatele gata preparate își pierd mult din aromă atunci când sunt dezghețate în mod repetat.

Re-congelați alimentele crude

Doriți să gătiți mâncarea dezghețată înainte de a o consuma? Atunci nu există niciun risc pentru sănătate din cauza înghețării repetate. Dacă doriți să mâncați fructe sau legume crude, este important să vă asigurați că niciun germen nu se poate așeza pe mâncare prima dată și fiecare proces ulterior de decongelare: fructele sau legumele trebuie să rămână întotdeauna la frigider, adică să decongeleze în frigider. Produsele de origine animală care au fost dezghețate în mod repetat nu trebuie consumate crude din cauza riscului pentru sănătate în cazul contaminării germenilor.

Cu majoritatea tipurilor de fructe și legume, datorită conținutului ridicat de apă, structura suferă atât de grav încât fructele dezghețate par să nu fie sărate.

Congelați alimentele care rămân neîncălzite

Alimentele congelate care nu au fost încălzite înainte de consum nu trebuie lăsate fără refrigerare mai mult de două ore dacă doriți să le înghețați. În caz contrar, riscul unei încărcări bacteriene crescute este mare. Cu toate acestea, pentru sănătatea dumneavoastră, nu trebuie să regheați astfel de alimente, mai ales dacă acestea conțin ingrediente de origine animală (de exemplu, înghețată sau biscuiți).