Frunza de corn din iaz - toate informațiile despre frumoasa plantă de iaz

Frunza de corn nu este un corn

Ori de câte ori se vorbește despre corn-ceva în legătură cu clarificarea plantării iazurilor, limba populară alunecă ușor în hornwort. Hornwort există și speciile sale formează un întreg gen de plante cu numele botanic Cerastium. Acestea nu sunt în niciun caz plante acvatice - dar acesta este cu siguranță cazul cu frunza de corn, din punct de vedere botanic Ceratophyllum.

citește și

  • Un câștig pentru (aproape) fiecare iaz de grădină - frunza de corn
  • Așa aduci frunza de corn în iazul tău
  • Cele mai bune plante de iaz împotriva algelor

Speciile de frunze de corn sunt foarte asemănătoare cu algele candelabrelor. Frunzele lor lungi, asemănătoare ramurilor de brad, arată foarte asemănător cu ale algelor candelabrului și cresc, de asemenea, scufundate, adică complet sub suprafața apei. Ca plante subacvatice fără rădăcini adecvate, ele au și proprietatea de a absorbi substanțele nutritive direct din apă. Acest lucru le face foarte potrivite ca plante de canalizare pentru straturile medii de apă dintr-un iaz de grădină.

Cele mai importante caracteristici ale frunzei de corn pe scurt:

  • Planta acvatică submersă
  • Aspect similar cu alge candelabru
  • Frunze de ramură de brad
  • Absoarbe substanțele nutritive direct din apă - efect puternic de clarificare a apei

Frunza aspră de corn

O specie de frunze de corn care este deosebit de relevantă pentru cultura iazului de grădină este frunza de corn aspră. Frunzele sale cenușii până la galben-verzi se simt de fapt destul de aspre și sunt, pe de o parte, foarte flexibile în apă, dar și sensibile la ruperea prin contact mecanic. Tulpinile uneori roșiatice accentuate cu frunzele în formă de furculiță pot avea o lungime de până la un metru. Frunza aspră de corn produce, de asemenea, flori și fructe discret, complet sub apă.

Tactici inteligente de hibernare

Interesant și practic pentru cultivarea în iazul de grădină: Raue Hornblatt se înțelege bine în zonele umbrite și este peren. Părțile superioare ale plantei mor iarna. Raue Hornblatt supraviețuiește sezonului rece prin organele de iarnă, așa-numitele turions, care iernează pe fundul apei și se ridică din nou în primăvară.

Pentru a nu obține un surplus de substanțe nutritive din părțile plantelor moarte care se scufundă, puteți scoate singur frunza aspră de corn în toamnă și tăiați vârfurile de lăstari cu mugurii de iarnă și aruncați-i înapoi în iaz. Restul este compostat.

Cele mai bune calități de curățare

La fel ca alte specii de frunze de corn, frunza aspră de corn are proprietăți excelente de limpezire a apei. Absoarbe o mulțime de substanțe nutritive din apa iazului și, astfel, poate ajuta la prevenirea înfloririi algelor. Acesta nu este singurul motiv pentru care este deosebit de potrivit pentru un iaz cu pești care este deosebit de poluat cu excesul de nutrienți din hrana și excrementele din pești. Tulpinile sale fine și dens ramificate oferă, de asemenea, animalelor ascunse bune.

Este mai bine să nu-l combinați cu alte plante subacvatice

În general, nu se recomandă cultivarea mai multor plante subacvatice simultan în zona de apă puțin adâncă a unui iaz de grădină. Acest lucru se datorează faptului că se pot încurca rapid și se încurcă unul în celălalt. Acest lucru se întâmplă deosebit de ușor cu ramurile lungi și furculite ale frunzei de corn aspru. Dacă vă decideți să o faceți, ar fi mai bine să o faceți imediat.