Propagarea cactusului de Crăciun - cum să crești un nou Schlumbergera

Propagați cactusul de Crăciun folosind butași sau semințe

De obicei, răspândiți un cactus de Crăciun din butași. Această metodă funcționează aproape întotdeauna și puteți aștepta cu nerăbdare o ramură cu multe flori.

citește și

  • Ai voie să tai un cactus de Crăciun?
  • Solul potrivit pentru cactusul de Crăciun
  • O locație bună pentru cactusul de Crăciun

Cultivarea unui cactus de Crăciun din semințe necesită un pic de experiență și multă răbdare. Poate dura multe luni până când apare o nouă plantă cu flori.

Cum se trage butași din butași

  • Tăiați butașii cu un cuțit ascuțit
  • Lăsați interfețele să se usuce
  • Pregătiți ghivece de cultivare (14,90 € la Amazon *)
  • Introduceți butași
  • păstrați moderat umed
  • acoperiți cu folie de plastic, dacă este necesar
  • loc luminos și cald

Cel mai bun moment pentru propagarea unui cactus de Crăciun este imediat după înflorire. Pentru a face acest lucru, utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia lăstarii cu unul până la trei membre de la planta mamă. Lăsați interfețele să se usuce timp de două până la trei zile.

Umpleți vase mici cu un amestec de sol de ghiveci și sol de cactus. Introduceți lăstarii adâncime de doi până la trei centimetri în sol și apăsați cu atenție substratul.

Așezați ramurile într-o poziție luminoasă, dar nu prea însorită. Păstrați substratul umed uniform, evitând prea multă umiditate. De asemenea, puteți înfășura ghivecele în folie alimentară pentru a menține umiditatea constantă. Pelicula trebuie să fie aerisită cel puțin o dată la două zile, astfel încât tăierea să nu putrezească sau să se facă mucegăită.

Cactus de Crăciun în creștere din semințe

Unele soiuri produc nu numai flori, dar produc și fructe cu semințe. Când sunt coapte, fructele izbucnesc. Acestea conțin o mulțime de semințe minuscule. Scuturați semințele, îndepărtați pulpa și lăsați-le să se usuce. Acestea trebuie păstrate într-un loc uscat până când sunt însămânțate în primăvara următoare.

Primăvara, umpleți tăvi mici în creștere cu sol slab de cactus sau sol în creștere. Semănați semințele cât mai subțire posibil. Acoperiți semințele cu un strat foarte subțire de sol. Cel mai bine este să folosiți o seringă pentru flori pentru a umezi substratul, astfel încât semințele să nu fie spălate.

Poate dura câteva săptămâni până când semințele germinează și nu toate semințele vor răsări pe un drum lung.

Îndepărtați după apariție

Odată ce tinerele plante de cactus de Crăciun au atins o înălțime de aproximativ doi până la trei centimetri, le înțepați cu atenție. Mai târziu, plantele individuale sunt transplantate în ghivece cu sol de cactus și îngrijite ca cactuții adulți de Crăciun.

sfaturi

Solul de cactuși disponibil comercial este potrivit ca substrat pentru cactușii de Crăciun. Dar puteți folosi și pământ de grădină pe care îl relaxați cu nisip și pietriș. Este important ca pământul să nu fie prea bogat în nutrienți.