Planta de gheață - ce soiuri sunt rezistente?

Condiții de bază ale site-ului pentru florile de amiază

În afară de faptul că există specii de plante de gheață cu abilități mai bune sau mai slabe de iarnă, diferiți factori de localizare joacă un rol important atunci când vine vorba de iernarea în aer liber. Florile de amiază din genul Delosperma adoră locațiile cât mai însorite posibil, unde trebuie garantat un drenaj bun al apei prin substrat. Chiar și pentru speciile Delosperma care pot tolera temperaturi de îngheț în aer liber, umiditatea permanentă a iernii în sol poate însemna o condamnare la moarte datorită susceptibilității florilor de gheață să putrezească.

citește și

  • Planta de gheață: timpul și caracteristicile de înflorire
  • Propagați planta de gheață
  • Mușchiul stea din grădină: în ce condiții este rezistent?

Soiuri rezistente de plante de gheață

În timp ce soiurile de plante de gheață cu creștere relativ ridicată pot fi uneori doar iernate în aer liber în podgorii ușoare, următoarele specii pot fi aduse de obicei relativ bine în timpul iernii în grădina din această țară:

  • Delosperma Red Fire
  • Delosperma Indian Summer
  • Delosperma Fire Spinner
  • Delosperma Regina africană
  • Delosperma Golden Nugget

Gerurile reci sau un substrat prea umed pot avea un efect dăunător asupra florilor de la amiază. De aceea, ar trebui să plantați florile de la prânz numai în locații în care adăugarea de nisip și pietriș în sol garantează un drenaj bun al apei. Pe de altă parte, puteți proteja, de asemenea, florile de la prânz de umezeala excesivă a iernii, de sus, cu o lână de acoperire adecvată.

Iernă soiuri de plante de gheață insuficient rezistente

Soiurile de plante de gheață sensibile la frig și de scurtă durată pot fi salvate în continuare până la următorul sezon de creștere dacă sunt cultivate într-o cadă. Apoi, înainte de primele înghețuri nocturne din toamnă, așezați plantele într-o cameră luminoasă în care temperaturile din timpul iernii nu trebuie să crească semnificativ peste 5 grade Celsius. Deoarece florile de la amiază se reproduc și se înmulțesc adesea într-o singură locație prin auto-însămânțare, vă puteți încerca norocul în aer liber cu plante insuficient rezistente la îngheț și sperați că răsadurile tinere vor crește primăvara dacă planta mamă moare.

Plantează devreme plante tinere autocultive

Dacă ați crescut cu succes plante de gheață plante tinere din butași sau din semințe, ar trebui să le plantați în aer liber cât mai repede posibil după înghețurile din ultima noapte din primăvară. Cu cât plantele pot crește mai repede într-o locație adecvată, cu atât mai extins vă puteți întinde covorul de flori în timpul perioadei de înflorire și cu atât sunt mai mari șansele de iernare cu succes în aer liber.

sfaturi

Când florile de la amiază se sting peste iarnă, de obicei nu se datorează climatului locației care este prea rece, ci mai degrabă excesului de umiditate. Deoarece florile de la amiază nu pot tolera umezeala prelungită, ele trebuie protejate de apa de ploaie dacă plouă mai mult decât ninge peste iarnă. Dacă substratul din jurul florilor de la amiază este acoperit cu un strat de pietriș la plantare, solul se usucă mai repede după fazele ploioase decât dacă plăcuțele de plante ar fi așezate pe solul de humus.