Efeutute - Cum se desenează ramuri

Desenați noi ramuri ale Efeutute

Efeututenul are două tipuri diferite de rădăcini: rădăcina de aprovizionare, care atrage nutrienți și umiditate de pe pământ, și rădăcinile aeriene, pe care le folosesc pentru a urca pe spaliere.

citește și

  • Efeututen au nevoie de un ajutor pentru alpinism
  • În cultura interioară, Efeutute nu dezvoltă o floare
  • Efeututenul vine în diferite tipuri

Lăstarii nu se formează din rădăcinile aeriene. Deci, nu are rost să acoperiți pur și simplu o rădăcină aeriană cu sol. Pentru a câștiga noi ramuri, trebuie să multiplicați singuri randamentul.

Propagarea Efeututen are loc exclusiv prin butași. Nu puteți împărți rădăcina. Efeututenul nu înflorește aproape niciodată în cultura interioară, așa că nici aici nu puteți recolta semințe.

Cum se obțin butași de iederă

Obținerea butașilor dintr-un efeutut nu este dificilă. Pur și simplu tăiați o fotografie mai lungă, dacă este posibil cu rădăcini aeriene și împărțiți-o în bucăți de 8 până la 15 cm. Pe fiecare secțiune trebuie să rămână cel puțin trei noduri frunze.

În principiu, puteți tăia butași pe tot parcursul anului, dar primăvara este deosebit de favorabilă. Apoi rădăcinile încolțesc mai repede, deoarece zilele sunt mai lungi.

Îndepărtați frunzele inferioare! Nu-i lăsați întinși, ca să nu intre în mâinile bebelușilor. Efeututenul este otrăvitor pentru oameni și animale!

Trageți butași în vasul pentru semințe sau în paharul cu apă

  • Umpleți vasul în creștere cu sol
  • în mod alternativ, furnizați pahar de apă
  • îndepărtați frunzele inferioare
  • Pune butași într-o oală sau pahar

Puteți cultiva butași de iederă în oala de pepinieră sau într-un pahar cu apă. Ghivece în creștere (14,90 € la Amazon *) se umple cu un amestec de turbă și nisip. Paharul cu apă trebuie să aibă un conținut cât mai scăzut de var.

Lipiți sau așezați butașii în oală sau pahar. Locația pentru butași ar trebui să fie cât mai strălucitoare și caldă posibil. Temperaturile în jur de 20 de grade sunt ideale.

Asigurați-vă că substratul nu se usucă niciodată complet. Pentru a fi în siguranță, puneți o pungă de plastic transparentă peste oală.

Când butașii au prins rădăcini

Deseori durează doar câteva zile până când butașii formează rădăcini. De îndată ce rădăcinile au aproximativ doi până la trei centimetri lungime, puteți reputa butași din paharul de apă. Puneți-le în substrat, care trebuie să fie cât mai slab și să păstreze apa.

În vasul de pepinieră, puteți continua să aveți grijă de iedera în mod normal. Repetați când rădăcinile aruncă o privire din orificiul de drenaj de mai jos.

sfaturi

La fel ca iedera obișnuită (Hedera helix), iedera este, de asemenea, una dintre plantele care îmbunătățesc semnificativ climatul interior. Absoarbe poluanții din aer prin frunze și astfel îi curăță. O locație ideală este, de exemplu, un loc lângă imprimantă în birou.