Plantarea pepenelui zaharat - cele mai importante sfaturi de plantare

Cum cresc plantele de pepene galben?

Întrucât pepenii de zahăr, ca și alte tipuri de pepeni, aparțin familiei dovleacului, cresc sub formă de șiruri alungite de-a lungul solului sau de-a lungul barelor și spalierelor. Frunzele mari absorb multă lumină solară și căldură pentru a genera energia pentru fructele aromate. Dacă te uiți atent, pepenii, pepenii și alte tipuri de pepeni nu sunt fructe, ci legume, datorită naturii anuale a plantelor, în ciuda gustului lor dulce.

citește și

  • Cultivarea pepenelui Charentais în propria grădină
  • Plantează pepeni în propria grădină
  • Cum se plantează tomatillo de legume din fructe

Ce locație preferă pepenii de zahăr?

Pepenii de zahăr se cultivă în principal în următoarele țări înainte de a fi vândute în Germania:

  • Africa
  • Asia
  • Iran
  • Mexic
  • Brazilia
  • Australia

Au nevoie de multă lumină solară, căldură și o cantitate constantă de apă pentru a crește. Prin urmare, ar trebui să vă aflați și în grădină sau în seră cât mai însorită și caldă posibil. În același timp, însă, nu ar trebui să lăsați plantele să se usuce, mai ales în săptămânile dinaintea recoltării, dacă doriți să recoltați fructe gustoase.

La ce ar trebui să aveți grijă atunci când semănați și plantați pepeni de zahăr?

Dacă doriți să utilizați semințele din fructele recoltate pentru o înmulțire ulterioară, nu trebuie să utilizați soiuri hibride. Substratul pentru cultivare trebuie să fie bogat în substanțe nutritive, dar nu fertilizat cu gunoi de grajd proaspăt.

Merită să preferați pepenii pe pervaz sau în seră?

În latitudinile noastre este aproape esențial să aducem plantele tinere înainte, deoarece sezonul estival poate fi altfel prea scurt pentru ca fructele să se coacă. La plantarea plantelor tinere în aer liber, plantele ar trebui să fie mai întâi obișnuite cu lumina soarelui aprins ore în șir din cauza frunzelor sensibile.

Pepenii dulci pot fi transplantați?

La fel ca toți pepenii, pepenii zahăr sunt sensibili la înțepături și, prin urmare, ar trebui să fie crescuți în ghivece cu plante descompuse.

Cum pot fi propagate pepenii de zahăr?

Pepenii de zahăr se reproduc doar prin semințe. Trebuie să curățați pulpa de semințe obținute din fructe înainte de depozitare și re-însămânțare, astfel încât acestea să nu devină mucegăite.

Când se seamănă pepeni de zahăr și când se recoltează?

Dacă sunt semănate pe pervazul ferestrei în aprilie, diferitele tipuri de pepeni de zahăr pot fi recoltate în august sau septembrie cu mare grijă.

Cum ar trebui să fie solul pentru cultivare?

Solul pentru pepenii zahăr ar trebui să fie bogat în substanțe nutritive și să păstreze bine umiditatea, dar nu trebuie să conțină gunoi de grajd absolut proaspăt.

Sfaturi și trucuri

Soiurile mai mari de pepene galben, cum ar fi pepene galben, au nevoie de spațiu pentru podea cu spațiu pentru șarci și fructe, în timp ce pepenele Charentais poate fi cultivat și ca pepene galben.

WK