Fertilizarea smaraldului tuja - când, cum și cu ce (copacul vieții)?

Fertilizați smaraldul thuja - aveți grijă la supra-fertilizarea

Puteți face rapid un lucru prea bun atunci când fertilizați smaraldul thuja. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă bazați pe îngrășăminte minerale. Acești îngrășăminte devin rapid supra-fertilizate.

citește și

  • Cum fertilizați în mod corespunzător smaraldul thuja?
  • Cum să udăm corect smaraldul Thuja!
  • Smaraldul tuja poate crește mai repede?

Este mai bine să folosiți îngrășăminte organice.

Imediat după plantarea smaraldului tuja, trebuie să fertilizați numai dacă ați plantat tuja cu rădăcină goală. Bunurile pentru balot sunt aprovizionate în mod adecvat cu substanțe nutritive pentru primul an.

Îngrășăminte adecvate pentru smaraldul thuja

Îngrășămintele potrivite pentru arborele vieții sunt:

  • Îngrășământ de conifere
  • compost
  • Bărci de corn
  • gunoi de grajd depus
  • Cereale albastre
  • Sare Epsom (deficit de magneziu)
  • Var (deficit de mangan)

Cel mai bun moment pentru fertilizare

Prima fertilizare a Thuja Smaragd are loc primăvara. Când se utilizează îngrășăminte cu eliberare lentă, este suficientă o singură doză.

Cu îngrășămintele pe termen scurt, cum ar fi cerealele albastre, puteți fertiliza din nou până la sfârșitul lunii iulie. Fertilizarea nu mai este utilă mai târziu în an, deoarece lăstarii noi stimulați de nutrienți nu se mai întăresc înainte de iarnă.

În cazul în care se folosesc așchii de compost sau corn (6,39 EUR la Amazon *) ca îngrășământ, nu este posibilă supra-fertilizarea. Aceste materiale eliberează încet substanțele nutritive.

Aveți grijă atunci când utilizați îngrășăminte minerale

Când fertilizați cu îngrășăminte minerale, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile de pe ambalaj. Smaraldul Thuja, ca un singur copac, are nevoie de mai puțin îngrășământ decât dacă ai grija arborele vieții din gard viu.

Evitați ca îngrășământul mineral să intre în contact direct cu ace, trunchi sau rădăcini, deoarece acest lucru va provoca arsuri. Lăstarii afectați se rumenesc și se îndoaie.

Când are sens fertilizarea cu sare Epsom?

Fertilizarea regulată cu sare Epsom este adesea recomandată. Acest îngrășământ este util numai dacă Thuja Smaragd suferă de o lipsă de magneziu. Se exprimă prin ace galbene strălucitoare.

Înainte de a da săruri Epsom, examinați solul în laborator. În acest fel puteți fi siguri că decolorarea acului a fost de fapt cauzată de un deficit de magneziu și nu de boli fungice sau dăunători.

Fertilizați cu o pătură de mulci

S-a dovedit a fi deosebit de util pentru a proteja Thuja Smaragd în gard viu sau ca solitar cu o pătură de mulci.

Materialul de mulci eliberează substanțe nutritive atunci când se descompune și asigură în același timp un climat de sol suficient de umed.

sfaturi

Dacă acele smaraldului tuja devin negre, este responsabilă lipsa de mangan. Apare în soluri compactate, prea umede. Prin adăugarea de var, substratul poate fi îmbunătățit astfel încât arborele vieții să poată absorbi mai bine manganul de pe pământ.