Palmier de curmale în creștere - așa funcționează

Ce metode există pentru propagarea palmelor curmale?

Palmierele de curmale pot fi propagate în două moduri: cu puieți sau din semințe.

citește și

  • Îngrijirea palmei de curmale ca plantă de apartament
  • Cum să iernăm o palmier de curmale din Insulele Canare
  • Sfaturi pentru iernarea palmelor de date

Cultivarea semințelor este foarte obositoare. Poate dura câteva luni pentru ca semințele să germineze și să apară primele cotiledonate.

Creșterea din puieți este puțin mai rapidă. Cu toate acestea, acest lucru funcționează numai dacă palmierul curierat trage puieți laterali în primăvară.

Cum să crească o palmier de curmale din puieți

Pentru a crește noi palmieri de curmale, puteți tăia puieți care cresc lateral din pământ în primăvară. Nu tăiați niciodată vârful palmei de curmale. Acest lucru va elimina punctul de vegetație și palma va muri.

  • Umpleți ghivece în creștere (14,90 € la Amazon *) cu sol
  • Introduceți puieții și apăsați solul în loc
  • configurat într-o locație luminoasă și caldă
  • Păstrați substratul umed, dar nu umed

Așezați vasele cu butași într-o locație cât mai caldă posibil. Temperaturile în jur de 25 de grade sunt ideale. Este bine dacă puieții sunt încălziți și de jos.

Faptul că s-au format noi rădăcini poate fi văzut când apar noi muguri de frunze. Trebuie să transplantați noile palme de curmale numai atunci când rădăcinile au crescut deja din gaura de drenaj de mai jos.

Cum să crească palmier curmal din semințe

Sămânța este foarte tare și este pusă în apă călduță cel puțin 24 de ore înainte de însămânțare. Apoi, semănați-l în ghivece pe care le-ați umplut cu pământ.

Acoperiți semințele cu o înălțime de aproximativ un centimetru cu sol. Așezați vasul cald și luminos, dar nu însorit. Păstrați solul umed, evitând prea multă umiditate.

După germinare, așteptați până când noua palmă de curmale are o înălțime de aproximativ zece centimetri. Apoi, plantați-le într-o oală profundă cu sol de palmier.

sfaturi

Palmierele curbate pot tolera temperaturi ușoare de îngheț pentru o perioadă scurtă de timp. Într-o locație protejată, puteți chiar să iernati exemplare mai vechi în patul de grădină. Nu ar trebui să se răcească mai mult de -6 grade la locație.