Tăierea ienupărului - așa se realizează tăierea perfectă

Înainte de tăiere

Instrumentul de tăiere trebuie curățat și dezinfectat temeinic cu alcool înainte de utilizare, astfel încât ienupărul să nu aibă boli. Folosiți mănuși, deoarece acele ascuțite pot duce rapid la rănire. Seva ușor otrăvitoare poate provoca iritarea pielii la persoanele sensibile.

citește și

  • Cum se plantează corect ienupărul - sfaturi și trucuri
  • Cum să tai un ienupăr vechi
  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când tăiați ienupăr târâtor

Momentul ideal

Tăieturile topiare sunt posibile pe tot parcursul sezonului de vegetație. Tunderea intensivă trebuie efectuată în afara sezonului de reproducere a păsărilor, altfel pot fi aplicate amenzi. Tăierea radicală în timpul sezonului de reproducere poate distruge cuiburile. Chiar dacă doriți să puneți lemnul în formă, ar trebui să efectuați măsura de întreținere în afara activității de reproducere. Aceasta începe pe 1 martie și se termină pe 30 septembrie.

Ritm de tăiere

Deși ienupărul este unul dintre copacii cu creștere lentă, ar trebui tăiat anual. Alegeți o zi acoperită și rece în primăvară pentru a tăia arbustul. Dacă scurtați arbustul înainte de a trage, acesta poate să încolțească bine în sezonul de creștere următor și să formeze ramuri dense. Măsurile de tăiere sunt posibile, de asemenea, în octombrie, când arbustul s-a dezformat în timpul verii.

Tăierea conservării în garduri vii

Gardurile vii și tufișurile sunt tăiate trapezoidal, astfel încât ramurile inferioare și frunzele să devină suficientă lumină. Această formă nu este doar atrăgătoare din punct de vedere vizual, ci previne și scalarea în zona inferioară. Îndepărtați ramurile moarte și întindeți corzile pentru a nu pierde din vedere forma dorită.

Aliniați tăietorul dvs. de gard viu (135,56 € la Amazon *) paralel cu planta. Folosind ghidurile dvs., tăiați ienupărul de sus până la bază. Colțurile sunt ușor rotunjite pentru a crește incidența luminii.

Topiar în copaci solitari

Arbuștii individuali sunt potriviți pentru crearea unor forme speciale de creștere. Cu ajutorul unui șablon, puteți modela bile, spirale sau animale din ienupăr. Forma adecvată poate fi cusută cu sârmă și plasată deasupra plantei. Lăstarii morți sunt îndepărtați înainte de topiar. Toate ramurile proeminente sunt tăiate, fiecare tăietură ar trebui să înceapă într-o furcă de ramură.

Design tăiat pentru bonsai

Juniperii sunt populari în arta bonsaiului, deoarece permit forme extravagante. Reducerea are o importanță deosebită pentru acest lucru. Lemnul este bine tolerat prin tăiere, dar tolerează mai bine tăierea regulată decât tăierea radicală.

Sfaturi pentru tăierea potrivită:

  • Decupați în mod regulat sfaturile de fotografiere
  • evita tăieturile radicale
  • Îndepărtați fibrele proeminente cu o pensetă
  • Îndepărtați complet ramurile goale

Îndepărtarea ramurilor moarte necesită o anumită pregătire, astfel încât să nu existe goluri în bonsai. Fotografiile trebuie să se dezvolte deasupra și dedesubtul ramurii vizate pentru a ascunde decalajul. Alternativ, o ramură goală poate fi utilizată pentru proiectarea lemnului mort.