Arborele dragon primește frunze galbene - de ce este?

În anumite condiții nu este nevoie să intrați în panică

Noii veniți dintre grădinarii de balauri ar trebui să fie în primul rând conștienți de faptul că trunchiul subțire al balaurilor de balauri, similar cu unele specii de palmieri, se alungește treptat din cauza morții frunzelor coroanei. Ocazional îngălbenirea și căderea ulterioară a frunzelor sunt destul de normale dacă sunt frunzele inferioare și frunzele verzi rămân în număr suficient în partea de sus a plantelor. În acest caz, nu trebuie să luați nicio măsură specială și puteți pur și simplu să smulgeți sau să tăiați frunzele complet galbene, moarte.

citește și

  • De ce primește mimoza frunze galbene?
  • De ce poinsettia are frunze galbene?
  • De ce iasomia are frunze galbene?

Erorile de îngrijire ca motiv pentru frunzele galbene

Dacă un număr excesiv de frunze galbene pe un copac dragon în același timp, acest lucru poate indica erori de îngrijire. În aceste cazuri, culoarea galbenă începe mai mult în partea de sus a plantei și pete galbene apar uneori pe frunze. Acest lucru se poate datora următoarelor motive:

  • Îndepărtarea apei la rădăcinile dragonului
  • Deficiență de fier sau o cantitate excesivă de fluor prin îngrășăminte inadecvate
  • Fluctuații de temperatură datorate razelor solare directe, curenților de aer sau aerului încălzit uscat
  • Leziuni la rădăcină de la repotare

În multe cazuri, udarea prea frecventă determină îngălbenirea frunzelor.

Frunzele galbene ca semn al bolii

Frunzele galbene de pe dragon nu sunt întotdeauna datorate îngrijirii incorecte. Uneori, o boală precum putregaiul moale (Erwinia carotovora) poate fi, de asemenea, motivul pentru aceasta. Semnele acestui lucru ar fi un miros de pește și capete de mucegai. Uneori, ramurile de plante infectate pot fi încă înrădăcinate cu succes, dar din cauza izbucnirii bolii care urmează de obicei pe ramuri, exemplarele infectate ar trebui eliminate imediat.

sfaturi

În cazuri rare, frunzele galbene apar, chiar și atunci când există apă insuficientă, ca semn că plantele se usucă. Dacă solul din ghiveci este foarte compact, poate avea sens să udăm plantele o dată pe săptămână folosind metoda de imersiune.