Menținerea camerei feu - așa se simte complet confortabil

Cum udați iedera în mod corespunzător?

Iedera din interior nu trebuie să se usuce niciodată complet, dar nici nu tolerează înghițirea apei. Apă întotdeauna când suprafața solului este uscată de un centimetru sau doi.

citește și

  • Iedera ca plantă de apartament este otrăvitoare
  • De ce se întâmplă când iedera capătă frunze galbene?
  • Este atât de ușor de propagat iedera de cameră!

Dacă mențineți vasul pe o farfurioară sau în coșul suspendat (14,99 EUR pe Amazon *), asigurați-vă că excesul de apă este turnat imediat. În caz contrar, se va forma apariția apei, ceea ce poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Iarna, iedera interioară o apreciază foarte mult dacă creșteți umiditatea prin pulverizare.

Când și cât de des fertilizați?

Din aprilie până în august, iedera din cameră este furnizată cu îngrășământ lichid la intervale de două săptămâni. Este mai bine să fertilizați mai puțin decât prea mult.

Iedera din cameră trebuie tăiată?

Dacă nu tăiați iedera în interior în mod regulat, planta va crește foarte mare. Puteți folosi întotdeauna foarfece. Iedera este extrem de ușoară la tăiere.

Când ar trebui să se repoteze iedera de cameră?

Iedera din camera de ghiveci în sol proaspăt cel puțin o dată la doi ani. Cel mai bun moment pentru relocare este primăvara devreme.

Ce boli și dăunători pot apărea?

  • purici de plantă
  • Afide
  • Putrezirea rădăcinilor

Acarienii și afidele sunt mai frecvente, mai ales atunci când umiditatea este prea mică.

Dacă frunzele prezintă pete sau se usucă, trebuie să verificați întotdeauna planta pentru infestare cu dăunători și să luați imediat măsuri contrare.

Putrezirea rădăcinilor se remarcă prin lăstarii morți. Apare atunci când s-a format udarea pe fundul vasului. Uneori iedera poate fi încă salvată prin plantarea ei în sol proaspăt. Înainte de a face acest lucru, tăiați orice rădăcini putrezite.

Iedera este rezistentă?

Iedera din ghiveci este doar parțial rezistentă, mai ales că soiurile pestrițe sunt cultivate în interior. Hibernează iedera din cameră la temperaturi normale. Nu-l așezați direct lângă un radiator.

sfaturi

În timp ce iedera trece cu foarte puțină lumină în grădină, iedera din cameră îi place puțin mai ușor. Cu toate acestea, nu tolerează atât de bine lumina directă. Ar trebui să-l protejezi de soarele direct la amiază.