Plantarea hreanului - așa se face

Cum se plantează corect hreanul

Hreanul nu este de obicei nici semănat, nici înțepat ca o plantă tânără. Mai degrabă, lăstarii laterali numiți „Fechser” sunt tăiați din rădăcina principală în timpul recoltării și depozitați. Acestea sunt apoi plantate în pământ în sezonul viitor, astfel încât să se poată dezvolta un nou rădăcină și frunze.

citește și

  • Propagați hreanul în propria grădină
  • Recoltați hrean proaspăt din propria grădină
  • Anotimpul hreanului proaspăt în bucătărie

Care este locația ideală pentru hrean?

Hreanul are nevoie de multă lumină și căldură solară pentru a se dezvolta. Cu toate acestea, cel mai important este un sol bogat în humus și adânc, astfel încât rădăcina lungă a hreanului să se dezvolte nestingherită. O anumită cantitate de nisip din sol are un efect pozitiv asupra creșterii. Rădăcinile hreanului devin mai fierbinți dacă sunt cultivate în sol ușor acid și destul de sărac.

Cum se plantează hreanul de hrean?

Adâncimea corectă de plantare și orientarea ventilatorului sunt foarte importante pentru recoltarea unei rădăcini drepte și puternice. În mod ideal, Fechser ar trebui să fie îngropat astfel încât capătul superior să fie la aproximativ cinci centimetri distanță și capătul inferior la aproximativ 10 centimetri de suprafața solului. În rânduri de aproximativ 60 până la 70 de centimetri distanță, plantele individuale de hrean trebuie să fie la cel puțin 40 până la 50 de centimetri distanță.

Cum puteți răspândi hreanul?

Deoarece hreanul se propagă aproape exclusiv prin rădăcinile laterale numite Fechser, acestea sunt îndepărtate anual în timpul recoltării și tăiate în așa fel încât orientarea ascendentă la plantare să poată fi recunoscută la unghiul de tăiere. Fechserul trebuie curățat numai cu o cârpă și nu spălat în nici un caz, altfel se poate dezvolta putregaiul în timpul depozitării de iarnă într-o cameră rece și întunecată.

Când și unde puteți crește hreanul?

Făcătorii de hrean sunt disponibili în majoritate de la magazinele de plante specializate sau de la alți grădinari și pot fi plantați în pământ în jurul lunii martie cu mâna sau cu așa-numitul tăietor de hrean. Cu toate acestea, ar trebui să păstrați cu siguranță o distanță de alte legume de familia cruciferelor. În plus, hreanul consumă solul relativ puternic, motiv pentru care ar trebui cultivat doar în același loc din grădină aproximativ la fiecare trei ani în rotația culturilor.

Sfaturi și trucuri

În sudul Germaniei și Austriei, hreanul este, de asemenea, cunoscut sub numele de „hrean”. Este adesea servit ca acompaniament aromat la cârnați și carne. În bucătăria de acasă, hreanul nu poate fi doar proaspăt ras, ci și uscat și transformat în sosuri fierbinți cu un gust foarte caracteristic.