Viermi în mure - determină și luptă

Larvele adoră și murele

Unele insecte preferă să depună ouăle în fructe de pădure, unde larvele lor se pot hrăni și dezvolta confortabil după eclozare. Dăunătorii care vizează murele, printre altele, sunt:

  • gandacul de zmeura si
  • musca otetului de visine

citește și

  • Viermi pe zmeură - ce se poate face în acest sens
  • Sunt acei viermi din ghiveciul meu de flori?
  • Când viermii trăiesc în cireșe

Gândacul de zmeură

Gândacul de zmeură favorizează zmeura pentru larvele sale, conform numelui său, dar îi place și mult mure. Larvele sale de culoare crem sunt numite și viermi de zmeură sau viermi de zmeură, deși nu sunt viermi. Puteți vedea acest lucru la o inspecție mai atentă din cele 3 perechi de stăpâni. Ei mănâncă fructele din interior, creând astfel o boabă deteriorată, afectată și deformată în exterior.

Contramăsuri

Merită să acordați atenție gândacului de zmeură. În timpul zborului și al depunerii ouălor, începând cu jumătatea lunii mai, ar trebui să căutați întotdeauna tufișurile de mure pentru gândacii maro deschis și să le colectați manual.

Capcanele cu dozator de parfum pot atrage, de asemenea, infestarea relativ eficient.

Muscă de oțet de cireșe

Musca de oțet de cireșe este un imigrant dăunător din Asia îndepărtată și a fost găsită în Germania doar din jurul anului 2011. Musca roșiatică-roșiatică ușoară este o povară grea, în special pentru cultivatorii de fructe. Larvele lor albe (în acest caz sunt de fapt viermi) devoră cantități mari de fructe din interior și, prin urmare, provoacă deteriorarea externă și pete moi.

Contramăsuri

Dacă infestarea există deja, ajută doar la îndepărtarea cât mai temeinică a fructelor afectate pentru a conține populația de anul viitor și a le arunca în deșeurile organice (nu pe compost!).

În caz contrar, este necesară prevenirea timpurie. De exemplu, puteți construi singuri capcane umplând sticle sau cutii de plastic jumătate și jumătate cu apă și oțet și un strop de lichid de spălat și agățându-le în tufișuri în timp ce muștele zboară și depun ouă.

Un ajutor eficient este promis prin plasarea în timp util a plaselor de protecție împotriva insectelor. Datorită țesăturii lor strânse, muștele nu pot pătrunde și, prin urmare, nu pot depune ouă pe fructe.