Lupta ratonilor în grădină - așa scapi de animalul drăguț

Excrementele ca sistem de avertizare timpurie

Odată ce o bandă de ratoni s-a așezat în podul dvs., vandalii sunt greu de alungat. Prin urmare, atunci când lucrați în grădină, acordați atenție semnelor vizibile ale prezenței prădătorilor. Primele simptome sunt semnele de zgârieturi pe copaci sau coșurile de gunoi căzute, jefuite. Un semn sigur al ratonilor în grădină este excrementul. Acestea seamănă cu excrementele câinilor mici și sunt întotdeauna așezate în același loc în latrine.

citește și

  • A scăpa de insectele de grădină - Cele mai bune strategii non-toxice
  • A scăpa de dăunătorii din grădină - sfaturi pentru un control ecologic
  • Alungă furnicile într-un mod ecologic și sigur

Coșurile de gunoi și grămezile de compost atrag ratonii

Odată ce ratii și-au ales grădina ca teritoriu, omnivorii caută risipa de alimente. Făcând aceste puncte fierbinți tentante neatractive pentru prădători, acestea sunt descurajate și îndreptate către alte regiuni. Așa se întâmplă:

  • Dotați coșurile de gunoi cu o încuietoare robustă
  • În plus, așezați coșul într-o cutie blocată între golire
  • Nu aruncați resturile de resturi de alimente și legume pe compost

Vă rugăm să țineți cont de toate măsurile de precauție cu care vă confruntați cu prădători inteligenți și adaptativi din grădina dvs. De multă vreme, ratonii nu au fost împiedicați să pradă de pietre grele de pe capacul coșului de gunoi.

Eliminați mijloacele de urcare pe casă - așa funcționează

Atâta timp cât ratonii se limitează să rămână în grădină, nu provoacă daune semnificative. Cu toate acestea, artiștii inteligenți de cățărare se străduiesc în permanență să intre în casă și mansardă. Dezarmând posibile mijloace de cățărare, vă protejați casa de infestare. Cum să țineți ratonii afară din casă:

  • Tăiați copacii adiacenți clădirilor
  • Scurtați în măsura în care există o distanță minimă de 100 cm
  • Înfășurați trunchiurile de copac lângă casă de la o înălțime de 60 cm cu mâneci metalice lungi de 60 cm
  • Tăiați ramuri care atârnă până la sol până la o înălțime de 100 cm

Nu folosiți sârmă ghimpată pentru a face copacii în condiții de siguranță pentru alpinism. După cum a arătat practica, nici ratonii, nici jderii nu sunt descurajați de aceasta. În cel mai rău caz, animalele vor fi rănite, ceea ce nu este scopul acestor măsuri. Acrobații blănoși, pe de altă parte, sunt neputincioși împotriva suprafețelor netede.

Apropo, cu măsurile recomandate ucizi mai multe păsări cu o singură piatră. Acolo unde un raton nu poate intra, nici pisicile, jderele, bursucii și alți vandali nocturni nu pot intra.

sfaturi

Spre deosebire de alți locuitori ai grădinii cu animale, cum ar fi jderii, aricii sau alunițele, ratonii nu fug imediat. Într-o întâlnire bruscă, vă rog să nu fiți tentați să atingeți ratonul fără îndoială drăguț. Aveți de-a face cu un prădător care poate reacționa agresiv și poate provoca leziuni dureroase la mușcături.