Floarea-soarelui și structura sa - merită cunoscut

Trunchi, frunze, floare, rădăcină

O floarea-soarelui este alcătuită din următoarele părți:

  • rădăcină
  • trib
  • frunze
  • Cap de floare

citește și

  • Acesta este modul în care îngrijirea unei flori de soare perene este exemplară
  • Creșterea rapidă a floarea-soarelui
  • Fapte interesante despre frunzele de floarea-soarelui

Floarea-soarelui este formată dintr-un trunchi scurt până foarte lung, păros, în funcție de mărimea soiului, pe care cresc frunze mari în formă de inimă.

Floarea dezvoltă unul sau mai multe capete de flori care au propria lor structură.

Rădăcinile joacă, de asemenea, un rol major, deoarece determină în cele din urmă că floarea-soarelui poate absorbi suficientă hrană. Cu cât rădăcina de floarea-soarelui se poate răspândi, cu atât tulpina, frunzele și florile devin mai mari.

Structura florii

Floarea de floarea-soarelui este ceva foarte special, deoarece este alcătuită din diferite părți.

În mijlocul capului florii sunt micile flori tubulare, care sunt de obicei maronii și din care nucleele se dezvoltă mai târziu.

Petalele colorate de pe margine sunt flori de raze. Ele conferă floarea-soarelui aspectul său caracteristic. Ele sunt adesea galbene, dar pot fi și roșii și portocalii, așa cum este cazul „soarelui de seară” de floarea soarelui.

Florile și frunzele se aliniază cu soarele

Florile și frunzele urmează cursul soarelui în zilele însorite. Acest lucru este cunoscut în termeni tehnici sub numele de heliotropism.

Motivul „rotației” este că planta crește mai repede în zonele umbrite decât în ​​zonele expuse la lumina directă a soarelui. Drept urmare, capetele florilor și frunzele sunt întotdeauna direcționate în direcția soarelui.

Numai când florile și frunzele mai vechi sunt prea ferme nu se mai rotesc odată cu soarele.

„Unghiul de aur”

Floarea floarea-soarelui are o altă caracteristică specială. Florile tubulare maronii sunt dispuse în formă de spirală. În acest fel, fiecare floare tubulară mică primește radiații solare optime. Grădinarii se referă la această structură a florii de floarea-soarelui drept „unghiul auriu”.

Sfaturi și trucuri

Chiar dacă floarea-soarelui este netoxică, numai boabele sunt folosite în bucătărie. Celelalte părți ale plantei absorb poluanții din pământ și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru consum.