Bordură de margine cu o diferență - idei frumoase de imitat

Pentru a crea un design armonios, ar trebui să păstrați întotdeauna un ochi pe stilul grădinii dvs. atunci când alegeți marginile patului. Bordurile din beton sunt mai puțin potrivite pentru o grădină de cabană, gardurile din răchită sau chenarele din lemn subliniază mult mai bine caracterul unei grădini naturale. Pe de altă parte, materialul nobil, cum ar fi granitul, se potrivește foarte bine într-o grădină de trandafiri amenajată corespunzător.

citește și

  • O margine de pat făcută din plante veșnic verzi - sfaturi și trucuri
  • Cum să proiectați o margine de pat din pietre de câmp - sfaturi și trucuri
  • Un gard viu ca graniță - sfaturi și trucuri

Paturi tradiționale de flori

Cu siguranță, bușul nu este un sfat privilegiat pentru o margine de pat. Dar, deoarece poate fi tăiat cu ușurință în aproape orice formă imaginabilă, îl puteți folosi și pentru a crea o margine neobișnuită. Cu toate acestea, acest lucru necesită creativitate și o utilizare experimentată a secatoarelor.

Chiar și cu un cadru de pat din lemn, îți poți lăsa imaginația să se dezlănțuie și să-l concepi într-un mod neobișnuit. De exemplu, puteți folosi traverse vechi de cale ferată sau ramuri groase din grădina dvs.

Le-am văzut în bucăți de diferite lungimi. Apoi ciocăniți piesele suficient de adânc în pământ pentru a rămâne stabile. Marginea superioară poate fi destul de neregulată, ceea ce conferă marginii patului dvs. un farmec aparte.

Borduri de pat împletit

Puteți cumpăra garduri de răchită în diferite modele în magazinele de hardware sau magazinele de grădină. Dacă aveți un tufiș de alune sau o salcie în grădina dvs., puteți, de asemenea, împleti o astfel de margine. Puteți regla înălțimea perfect în funcție de nevoile dvs. și puteți proiecta arcurile dorite.

Puteți folosi tăieturile de la salcie sau tufă de alun care se acumulează anual pentru o astfel de împletitură. Dacă aveți nevoie de mai multe ramuri pentru tăiere, nu este nici o problemă. Aceste tufișuri pot tolera tăierea radicală și apoi încolțesc din nou. Ramurile mai groase sunt potrivite pentru cuiele pe care doriți să le împletiți. Puneți-le suficient de adânc în pământ, la urma urmei ar trebui să dea gardului stabilitate. Pentru împletitură, folosiți lăstari tineri flexibili de diferite lungimi și grosimi.

Borduri comestibile

Dacă doriți să vă proiectați marginea patului cu plante culinare, puteți folosi ierburi, de exemplu. Alegerea este imensă. Un gard viu parfumat poate fi creat destul de ușor cu balsam de lămâie, rozmarin, salvie sau cimbru, dar arpagicul este potrivit și ca graniță. În schimb, utilizarea morcovilor cu ierburile lor filigranate este destul de neobișnuită, dar foarte decorativă.

Borduri de pat neobișnuite:

  • auto împletit
  • Ierburi culinare
  • Morcovi
  • palisade auto-proiectate din ramuri sau traverse de cale ferată

sfaturi

Când vine vorba de paturi tăiate, nu sunteți legat de nicio regulă stabilită; mai presus de toate, acestea ar trebui să se potrivească bine cu grădina dvs.