Carpen - fapte interesante despre fruct

Structura fructelor

Fructul carpenului constă dintr-o piuliță mică de aproximativ un centimetru lungime, care este închisă de o frunză cu trei aripi. Frunza inițial verde oferă nucii nutrienți.

citește și

  • Fapte interesante despre frunza de carpen
  • Când este perioada de glorie a carpenului?
  • Cât de mare este creșterea carpenului pe an?

De îndată ce fructele sunt coapte, învelișul devine maro și se usucă.

Când sunt coapte fructele carpenului?

Semințele carpenului se coc în septembrie și octombrie. Ele sunt suflate de copac de vânt. Foaia de acoperire acționează ca o elice care suflă piulița până la un kilometru distanță.

În noua sa locație, rămâne în sol până la doi ani până când germinează. Fructele sunt germinate și se deschid numai după ce au supraviețuit unei perioade mai lungi de îngheț.

Înmulțiți-vă singuri carpenele din nuci

Dacă doriți să propagați singur carpenul, puteți încerca să semănați copaci noi din fructele copacului.

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de semințe pe care le puteți găsi în pădure sau pe câmpuri. Dacă deja crești o carpenă în grădină, poți recolta și nuci aici.

Pentru a depăși inhibarea germenilor, trebuie să vă asigurați o vreme rece. Puneți nucile într-un recipient întunecat la frigider timp de câteva săptămâni sau semănați-le chiar acolo.

Semănați carpen

Când semănați în aer liber, trebuie să aveți în vedere că multor animale le place să culeagă fructe de carpen. Există riscul ca veverițele și șoarecii să mănânce nucile. Deci, semănați fructele în ghivece mici, pe care le așezați într-un loc umbros.

  • Pregătiți vase mici cu pământ de grădină
  • Nu așezați semințele prea adânc
  • Puneți oala la umbră
  • păstrați solul umezit
  • Acoperiți cu frunze sau paie dacă este necesar.

Durează până la doi ani pentru ca sămânța să încolțească și o nouă carpen să înceapă să crească.

Tăierea frecventă împiedică maturarea fructelor

Dacă carpenul este cultivat în gard viu, veți aștepta de obicei în zadar flori și fructe ulterioare. Tunderea frecventă primăvara și vara îndepărtează mugurii.

Piulița de carpen nu este otrăvitoare

În timp ce fagurile neprăjite pot provoca ușoare simptome de otrăvire atunci când sunt consumate, fructele din carpen sunt chiar comestibile.

Fructele de carpen nu prezintă niciun pericol pentru animale, în special pentru cai, copacii fiind, prin urmare, foarte potriviți ca plante pentru pășuni.

sfaturi

Carpinile sunt monoice, ceea ce înseamnă că florile masculine și feminine cresc pe copac. Floarea feminină este discretă. Floarea masculină, pe de altă parte, este foarte vizibilă, deoarece are forma unui pisoi.