Plantarea de lămâie - un mic ghid

Ce locație preferă lemongrass?

În grădină ar trebui să oferiți citronalei un loc cald, însorit și protejat de ploaie. Și în cameră sau pe balcon, condimentul are nevoie de o locație suficient de luminoasă și bine temperată.

citește și

  • Plantarea de creștet - un succes garantat
  • Cum trebuie să iernăm iarba lemongrass?
  • Utilizați lemongrass exotic în bucătărie și în jurul casei

Ce substrat este potrivit?

Lemongrass iubește solurile umice, bine ventilate și, la fel ca multe plante iubitoare de căldură, este foarte sensibilă la apariția apei. Planta se simte extrem de confortabilă în plante convenționale sau în soluri de ghiveci, pe care le relaxați cu puțin nisip. Puneți un strat de drenaj din lut expandat (17,50 € pe Amazon *) sau pietriș în orificiul de plantare sau în ghiveciul de flori. În acest fel, apa de ploaie poate curge bine și iarba de lămâie nu se udă.

Când poate lămâia să iasă în aer liber?

Lemongrass este una dintre plantele care sunt cele mai sensibile la frig și, prin urmare, puteți planta condimentul numai în aer liber în lunile calde de vară. Numai atunci când nu mai există frică de înghețuri nocturne după sfinții de gheață, puteți planta condimentul sau așezați jardiniera pe balcon toată ziua.

Poate fi propagată lemongrass de tine?

Lemongrass se înmulțește de obicei prin împărțirea rădăcinii. Alternativ, puteți lăsa părți ale plantei să se înrădăcineze în apă și să crească singuri planta aromatică. Procedați după cum urmează:

  • Separați părțile plantei.
  • Puneți câțiva centimetri adâncime într-un pahar cu apă proaspătă de la robinet.
  • Așezați-l într-un loc însorit pe pervazul ferestrei.
  • De îndată ce s-au format suficiente rădăcini, transplantați într-un ghiveci de flori umplut cu un amestec de sol și nisip.
  • Plantați mai mulți lăstari în recipient pentru a asigura o creștere densă.

Cum este semănată lemongrass?

Florile de Lemongrass sunt rareori, astfel încât cultivarea cu semințe auto-colectate nu are întotdeauna succes. Alternativ, puteți cumpăra semințe de la grădinari specialiști și le puteți semăna de preferință între sfârșitul lunii ianuarie și martie. Lemongrass este un germen întunecat, așa că acoperiți semințele cu un strat subțire de sol. La o temperatură constantă de 20 și 22 de grade, semințele germinează după aproximativ trei până la patru săptămâni.

Cum se repoteză corect citronica?

Întoarceți lămâia de preferință primăvara la începutul sezonului de creștere. Oferiți întotdeauna plantei o oală suficient de mare, deoarece lămâia formează un sistem radicular foarte extins.

Ce distanță între plante trebuie respectată?

Distanța optimă de plantare în aer liber este de cel puțin cincizeci de centimetri. Datorită creșterii aglomerate și a frunzelor ușor depășite, lămâia prea densă sufocă vecinii sensibili.

Când este timpul recoltării?

Puteți recolta lămâie de pe pervazul ferestrei pe tot parcursul anului. Frunzele își dezvoltă cea mai mare aromă în lunile de vară, când începe creșterea principală. Când tăiați lemongrass, aveți grijă să nu deteriorați tuberculii delicati.

Sfaturi și trucuri

Îndepărtați în mod regulat părțile galbene decolorate ale plantei, deoarece acestea drenează inutil puterea plantei.