Mușchiul ca acoperire a solului - cum să îl plantați și să îl îngrijiți

Locația corectă stabilește cursul

Pentru ca mușchiul să fie util ca acoperire a solului, locația ar trebui să fie egală cu condițiile cadru ale apariției naturale. Majoritatea tipurilor de mușchi acordă o mare importanță acestor condiții de lumină și sol:

  • Un loc cu lumină solară indirectă sau umbră
  • De preferat, umed lângă un iaz sau pârâu
  • Un sol de grădină proaspăt până la umed, sărac în nutrienți
  • În mod ideal, cu un pH acid cuprins între 5,0 și 6,5

citește și

  • De aceea mușchiul se află sub protecția naturii - prezentare generală a speciilor pe cale de dispariție
  • Acesta este modul în care mușchiul vă îmbunătățește spațiul de locuit - sfaturi pentru mușchi ca plantă de apartament
  • Combaterea mușchiului în mod natural - Cum să eliminați mușchiul biologic

De preferință, mușchiul se află la picioarele copacilor dvs. de foioase și conifere sau se întinde sub gard viu ca acoperire decorativă a solului. În plus, speciile prietenoase cu varul fac parte din familia mare de plante cu mușchi, care decorează pietrele și pereții cu o rochie verde.

Cum să așezi mușchiul ca acoperire a solului

Dacă alocați plantele de mușchi locului ideal, covorul verde se va întinde singur. Oferiți un impuls suplimentar creșterii dacă răspândiți un strat subțire de turbă sau compost de foioase ca bază și îl compactați puțin cu rola de gazon. Așezați bucăți mici de mușchi pe care le-ați slăbit de la sol sau piatră în altă parte în grădină și udați-le la o distanță de 4-5 cm.

Avantaje și dezavantaje

Mușchiul este o soluție bună și ieftină pentru a înverzi o zonă ușoară și umedă din grădină care pare lăsată în starea sa naturală. Plantele de mușchi, pe de altă parte, sunt prea slabe pentru a concura cu buruienile, deoarece nu prind rădăcini în pământ. Mai mult, rezistența la pas lasă mult de dorit. Acest lucru este valabil mai ales în zilele ploioase, când bucăți de mușchi se relaxează chiar și cu stres scăzut.

sfaturi

Contrar numelui său, mușchiul stelelor (Sagina subulata) nu este un mușchi în sens botanic și totuși dezvoltă un covor verde bogat și dens. În timpul verii, florile mici și albe adaugă accente minunate. Spre deosebire de mușchi, plantele se înrădăcinează în pământ, astfel încât să servească drept înlocuitor pentru peluze și să nu devină alunecoase imprevizibil atunci când plouă.