Boli ale cireșilor - identificați și tratați

Boli

Cele mai multe boli ale cireșilor sunt boli fungice. Prin urmare, selectarea soiurilor rezistente este deosebit de importantă. Plantele lemnoase infectate sunt combătute în mod eficient prin măsuri adecvate de tăiere și pulverizare. Infestarea dăunătorilor poate fi conținută prin promovarea țintită a organismelor benefice (insecte, păsări).

citește și

  • Cum să-ți vindeci orhideea de atacul fungic
  • Cireș - pulverizare ca ultimă soluție
  • Preparate pentru iarnă: fierbeți legumele și fructele

Crab de copac

Cancerul pomilor fructiferi este o boală fungică care afectează lemnul și scoarța. Zonele afectate își schimbă culoarea, scoarța devine uscată și se fisurează și, în timp, se îngroașă în zonele afectate. Îngrijirea bună a rănilor și evitarea deteriorării scoarței sunt importante pentru prevenire. Principala măsură de control care poate fi utilizată este eliminarea și distrugerea zonelor infectate.

Boala Valsa

Boala Valsa este cauzată de un agent fungic fungic care se răspândește în rănile corticale. Suprafața scoarței dezvoltă negi, își schimbă culoarea și se scufundă, frunzele se îngălbenesc și mor, la fel ca și fructele. Modelul de deteriorare este, de asemenea, caracterizat prin fluxul de cauciuc. Valsa poate fi prevenită evitând locațiile nepotrivite. Pentru a o combate, tăiați zonele afectate, închideți bine rănile.

Monilia

Monilia apare ca o secetă de vârf sau ca putrezire a fructelor. În primul, florile de la vârfurile ramurilor se ofilesc și se usucă, iar ramurile afectate se sting. Putregaiul fructelor afectează fructele care putrezesc mai întâi și ulterior formează ceea ce sunt cunoscute sub numele de mumii fructelor. Este caracteristic ambelor imagini clinice că florile sau fructele uscate se lipesc de ramură. Acestea sunt terenurile de reproducere pentru ciuperci și ar trebui îndepărtate cât mai curând posibil! Ramurile moarte trebuie tăiate înapoi în lemnul sănătos.

Shotness Shotness

Boala puștii se manifestă prin faptul că pete roșiatice sunt vizibile inițial pe frunze, care se întunecă treptat și se transformă ulterior în găuri, astfel încât frunzele să arate ca și cum ar fi fost împușcate. Dacă infestarea este foarte severă, arborele își varsă frunzele prematur. Dacă fructele sunt și ele afectate, acestea se strică și lăstarii mor. Controlul chimic al bolii pe frunze are loc înainte de înflorire. Lăstarii afectați sunt tăiați radical.

Dăunători

  • Vierme de îngheț: omizile fluturelui mănâncă frunzele și florile tinere; Inelele de lipici oferă un remediu.
  • Musca fructelor de cireșe: în special cireșele dulci sunt pe cale de dispariție; Infestarea fructelor de către viermele alb; Luptați prin scânduri galbene.
  • Afidul de cireș negru: atacurile împușcă vârfurile de cireșe dulci și acre; Inhibă creșterea copacilor tineri, doar pulverizarea în timp util va ajuta.

Sfaturi și trucuri

Păsările din grădină sunt utile pentru că ajută la controlul dăunătorilor. Totuși, mierilor și graunilor le place să mănânce și fructele delicioase ale cireșului dulce. Pentru ca daunele să nu fie mai mari decât beneficiul, protejați coroana cu o plasă cu plasă strânsă atunci când fructul se coace.