Construirea unei cascade din pietre naturale - idei frumoase

Munca pregatitoare

Este avantajos dacă grădina este pe o pantă sau cel puțin o înălțime naturală - cum ar fi un deal - este prezentă. În caz contrar, puteți crea pur și simplu o elevație artificială, de exemplu cu ajutorul unui morman de beton mineral sau pietriș la înălțimea dorită. Compactați cu atenție materialul și acoperiți-l cu sol din ghiveci și cu niște bolovani mari. Pe această pantă creată artificial, creați pârâul care duce la cascadă, pentru care puteți folosi fie căptușeala iazului, boluri din plastic preformate, fie beton sau piatră naturală.

citește și

  • Construiește-ți singur o cascadă din oțel inoxidabil - ar trebui să fii atent la acest lucru
  • Construiește-ți singur un râu cu o cascadă - o scurtă introducere a opțiunilor simple
  • Construiește-ți o cascadă în grădină - cum funcționează

Cum se construiește cascada din pietre naturale

Dacă baza cascadei este folie, utilizați o folie specială de curent, dacă este posibil. Acesta este acoperit cu nisip fin și arată mai natural decât căptușeala iazului care se folosește de obicei. Înainte de a întinde folia, toate pietrele și rădăcinile din zona pârâului și a cascadei trebuie îndepărtate, deoarece o protecție suplimentară împotriva deteriorării, așezați un lână de rădăcină dedesubt. Puteți ascunde marginile filmului cu bucăți de piatră naturală adecvate de diferite dimensiuni. Cu toate acestea, puteți forma, de asemenea, patul râului și cascada din beton și puteți apăsa pietre naturale în betonul încă moale. Cu toate acestea, această variantă pare de obicei foarte artificială. O altă alternativă sunt zidurile de piatră naturală, mortare sau îngrămădite uscate, de la marginea superioară a cărora cascada curge într-un bazin de dedesubt.Această formă este foarte potrivită pentru integrarea eficientă a unui pârâu pe o pantă pavată, de exemplu.

Înveliți pietrele naturale cu o căptușeală lichidă pentru iaz

Pentru a face acest lucru, ridicați pietrele cu mortar de piatră naturală și apoi acoperiți suprafețele cu o căptușeală lichidă pentru iaz, care este disponibilă în magazine în diferite culori. Aplicați acest lucru în mai multe straturi, adăugând nisip între fiecare strat înainte ca vopseaua să fie uscată. În acest fel cascada arată mult mai naturală. Cu toate acestea, rețineți că nu toate pietrele naturale sunt potrivite pentru construirea unei cascade: unele tipuri de piatră atrag multă apă, motiv pentru care piatra mai tare ar trebui să fie întotdeauna preferată.

sfaturi

Cei care se feresc de această lucrare pot folosi în schimb roci artificiale terminate și pot crea o cascadă din ele.