Sol de ghiveci pentru peluze - splendește verde prosperă aici?

Solul potrivit pentru însămânțarea gazonului

Solul pe care sunt semănate peluze ar trebui să conțină argilă și nisip, pe lângă compost și humus. În funcție de condițiile solului, este posibil ca solul să fie pregătit.

citește și

  • Unde puteți arunca solul din ghiveci?
  • Puteți pregăti solul în ghiveci?
  • Solul în ghiveci este potrivit pentru plantele de interior?

Componentele solului de gazon

Experții recomandă următorul amestec de sol pentru o creștere optimă a ierbii:

  • aproximativ 50% compost
  • un conținut de humus de 30 până la 40%
  • o pondere de 10 până la 20% din nisip
  • îngrăşământ

Valoarea pH-ului pământului este ideală între 5,5 și 6,5.

Într-un astfel de amestec de sol, semințele pot încolți bine, iar ierburile tinere se dezvoltă bine. Cu toate acestea, un astfel de sol se găsește rar în grădină. Prin urmare, trebuie preparat cu ingredientele necesare. Cu un sistem complet nou, puteți cumpăra și sol de gazon preambalat pe piața specializată.

Un sol argilos are nevoie de o cantitate abundentă de compost și ceva nisip. Dacă solul este prea nisipos, poate fi îmbunătățit și prin utilizarea compostului. Incorporarea făinii de rocă (14,95 EUR la Amazon *) servește, de asemenea, la îmbunătățirea solului.

Adecvarea solului în ghiveci

Acest sol este special formulat pentru plante în ghivece sau în containere. Conține până la 90% turbă, mult humus și diverse fibre. De asemenea, conține var și îngrășământ suficient pentru primele câteva săptămâni. Acesta este de obicei așa-numitul îngrășământ NPK, care constă din azot (N), fosfat (P) și potasiu (K).

Plantele în ghiveci se simt bine aici, se pot înrădăcina bine și au suficientă hrană și apă. Semințele de gazon vor crește bine în acest sol și vor crește, de asemenea, în mod satisfăcător. Cu toate acestea, deoarece solul de ghiveci are o structură slăbită și, în mod ideal, nu se prăbușește și nu se compactează, este puțin probabil să fie capabil să reziste la tensiunea de pe gazon.

Gazonul care crește pe solul de ghiveci poate fi încă plimbabil, dar jocul va afecta cu siguranță gazonul.

Desigur, solul de ghiveci poate fi folosit pentru reparații minore la gazonul existent.