Ascundeți filtrul iazului - idei inteligente, astfel încât nimeni să nu le vadă

Filtru de iaz cu probleme

Un filtru de iaz nu este nici măcar necesar în multe cazuri. Efectul natural de curățare al organismelor acvatice, al microorganismelor și al planctonului este de obicei suficient pentru a menține apa în echilibru și a împiedica iazul să se „răstoarne” (creșterea completă a algelor din iaz).

citește și

  • Mascați filtrele de iaz - aveți aceste opțiuni
  • Filtre pentru iazuri în timpul iernii: ceea ce trebuie absolut să faci
  • Deborduri de filtru de iaz - ce poți face?

Filtrele sunt întotdeauna necesare acolo unde există o populație de pești în iaz și unde se hrănesc cantități mari. În acest caz, organismele acvatice nu mai pot curăța în mod adecvat iazul și un filtru trebuie să asigure apă limpede.

Desigur, un aspect rezonabil de natural ar trebui păstrat și în acest caz. Carcasele filtrelor din plastic cu aspectul lor neatractiv sunt adesea foarte enervante.

Oportunități de ascundere

Pentru a face filtrul de iaz „să dispară optic”, există câteva posibilități creative:

  • Acoperiți filtrul cu capace
  • Clădire peste filtru cu case mici
  • Acoperirea filtrului cu un butoi mic, aruncat

Huse pentru filtru

Există capace potrivite pentru multe filtre, dintre care cele mai multe sunt disponibile sub formă de pietre naturale. Ele sunt adesea realizate din plastic armat cu fibră de sticlă și sunt de fapt foarte asemănătoare cu pietrele reale.

Acesta poate fi un mod bun și ușor de a face ca filtrul de iaz să dispară. Desigur, poți construi și tu astfel de huse.

Coperta după modelul casei

Poate fi foarte atractiv să construiești o casă mică de acoperiș din stuf sau o altă casă, cât mai tradițională posibil, în care să fie adăpostit apoi filtrul de iaz cu aspect urât.

Cei cărora le place să facă meserii pot construi cu ușurință ei înșiși o astfel de casă. În multe grădini, lângă iaz există lucrări de artă mici, proiectate cu drag, care îmbunătățesc semnificativ iazul.

Acoperiți cu un butoi mic

Oricine poate obține un butoi mic, aruncat sau poate găsi un obiect decorativ adecvat, poate așeza și filtrul de iaz în el. Ieșirea butoiului este apoi și ieșirea filtrului de iaz. Acest lucru este optic consistent și arată extrem de atractiv.

sfaturi

Lăsați-vă imaginația să se elibereze și veniți cu coperți creative pe care apoi le puteți crea singuri. Există multe opțiuni aici.