Păducelul și fructele sale - recoltare și prelucrare

Recolta fructelor

Când fructele atârnă roșu aprins pe tufiș între mijlocul și sfârșitul lunii septembrie, a venit timpul optim de recoltare. Boabele sunt apoi puțin făinoase pe interior și au un gust ușor dulce.

citește și

  • Păducelul: remediu și comoară comestibilă din natură
  • Specia nativă a păducelului
  • Fructe de salcie măslinie - decorative și gustoase

Deoarece păducelul are multe coloane vertebrale, ar trebui să vă protejați mâinile de rănile cu mănuși. Alegeți boabele doar de pe drumurile aglomerate și din zonele cultivate intens, astfel încât să nu fie poluate cu gaze de eșapament și toxine din mediu.

Deoarece fructele atârnă adesea singure, recoltarea este puțin cam obositoare. Îndepărtați cu grijă boabele mici din tufiș și puneți-le într-un coș până când sunteți gata să le folosiți.

Fructe mici cu ingrediente valoroase

În ciuda faptului că proprietățile medicinale ale fructelor de păducel nu au fost încă recunoscute în Germania, calitatea boabelor este specificată în Farmacopeea Europeană. Sunt utilizate în mod tradițional ca medicament natural care stimulează circulația sângelui și întărește mușchiul inimii.

Fructe de păducel - delicioase în jeleu și gem

Aroma de migdale amare a fructelor de padure confera gemurilor si jeleurilor o nota speciala. Deoarece fructele de pădure conțin pectină, jeleul este îngroșat în mod natural și aveți nevoie de puțin mai puțin zahăr gelifiant decât de obicei pentru preparare. Deoarece fructele de pădure conțin puțin suc, semințele sunt îndepărtate numai după gătit.

Gatiti fructele in suc de mere, pere, portocale sau struguri pana cand sunt moi. Durează aproximativ zece până la douăzeci de minute. Apoi frecați amestecul printr-o sită pentru a îndepărta semințele. Acum fierbeți din nou dulceața cu zahăr gelifiant sau un gelifiant la alegere și turnați jeleul în pahare curate.

Cald în sezonul rece

Lichiorul de fructe de păducel este un deliciu delicios în sezonul Adventului datorită aromei sale plăcute. Cum se prepară băutura substanțială:

  • Se toarnă 300 de grame de fructe de păducel într-o sticlă cu gât larg
  • Se acoperă cu 150 de grame de bomboane de piatră și 4 cuișoare
  • se completează cu o sticlă de cereale bune
  • Închideți bine sticla și lăsați-o să se absoarbă timp de cel puțin 6 săptămâni
  • se agită ocazional

Sfaturi și trucuri

Păducelul este una dintre cele mai importante plante pentru sănătatea inimii. Toate ingredientele active ale plantei sunt, de asemenea, reținute în gem și lichior.