Congelarea bananelor - trei variante delicioase explicate pe scurt

Opțiunea 1: Congelați bananele în felii

Îngheţa:

Primul pas este decojirea numărului dorit de banane.

Următoarele detalii sunt importante:

 • lățime ideală: 2,5 până la 5 centimetri
 • Utilizare: smoothie-uri, shake-uri

citește și

 • Profil: Fapte interesante despre banană
 • Banana pentru câine: sfaturi de aur pentru viața de zi cu zi
 • Bananul înflorește: un vis din 1001 de nopți

Pentru congelare, se recomandă dispunerea separată pe o foaie de copt. După aproximativ 20 până la 30 de minute, puteți congela bucățile de banane împreună într-o pungă de congelator.

Bacsis:

 • Forțarea aerului din pungă înainte de sigilare.
 • Perioada de valabilitate 3 - 4 luni

Decongelare:

Bucățile înghețate sunt prelucrate direct în smoothie-uri, înghețate sau shake-uri. Ar trebui să dezghețați bucățile pentru coacere.

Opțiunea 2: Congelați bananele întregi

Îngheţa:

Este posibil să congelați banana cu sau fără coajă. Bananele necojite se păstrează la congelator timp de aproximativ 3 până la 4 luni. Nedecorticat, însă, doar 2 luni. În plus, acestea din urmă au dezavantajul că învelișul trebuie dezghețat din nou înainte de a fi îndepărtat. În plus, pulpa devine foarte moale.

Bananele necojite sunt congelate separat pe o foaie de copt sau pe o tavă. În stare înghețată, le puteți ține împreună într-o pungă.

Variantele cu cochilie pot fi plasate imediat într-o pungă de congelator robustă din compartimentul congelatorului. Coaja devine repede neagră. Cu toate acestea, carnea de culoare deschisă rămâne comestibilă.

Decongelare:

Pentru a prepara smoothie-uri sau înghețată, puneți banana congelată direct în blender. În combinație cu alte ingrediente (fructe și legume) pot fi evocate numeroase delicatese.

Pentru a coace, dezghețați complet banana înainte de procesare.

Particularități:

Congelarea cu coaja este potrivită pentru prepararea pâinii cu banane (felii de fructe), a smoothie-urilor sau a înghețatei. Cu toate acestea, dacă bananele sunt necesare mai târziu într-o singură bucată, acestea trebuie să fie în congelator fără pielea lor.

Varianta 3: congelați piureul de banane

Ingrediente:

 • o banana lungă, prea coptă (250 mililitri)
 • 1 lingura suc de lamaie sau
 • 1/4 linguriță de acid ascorbic amestecat cu 1 linguriță de apă

Îngheţa:

Primul pas este de a purea banana decojită cu un mixer. Alternativ, acest lucru funcționează cu ajutorul unei furci. Cu toate acestea, piureul de banane ar trebui să fie foarte bine procesat în general.

În timp ce amestecați constant, adăugați fie suc de lămâie, fie acid ascorbic. Când totul este bine amestecat, piureul de banane se pune într-un sac congelator. Cutiile mici de congelator reprezintă o alternativă de economisire a spațiului.

durabilitate

 • cel puțin 4 luni

Decongelare:

Puteți folosi piureul pentru a pregăti feluri de mâncare reci în stare înghețată. Cu toate acestea, numai terciul dezghețat poate fi utilizat pentru coacere și gătit.

Bacsis:

Rețineți cantitatea procesată pe containerul congelatorului. Acest lucru poate fi determinat ulterior numai când este dezghețat.

Sfaturi și trucuri

Aceste metode s-au dovedit în special cu veganii din scena alimentelor crude. Bananele congelate sunt o bază perfectă pentru variațiile de înghețată vegană și alte bunătăți.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală