Prețul mărului - puteți conta pe aceste costuri

Achiziționarea unui măr

La fel ca în toate desenele din grădină, atunci când achiziționați un măr, depinde ce tip de copac alegeți și cât de mult lucrați singur. Un măr cu un trunchi standard are un preț de aproximativ 25 până la 50 de euro, în funcție de mărime și dealer. Pe de altă parte, un măr cu altoire pe jumătate de trunchi este deja puțin mai ieftin. Chiar dacă copacii foarte tineri sunt uneori disponibili pentru aproximativ 10 euro în oferte speciale în magazinele cu reduceri sau în departamentul de expediere, trebuie să se ia în considerare un timp corespunzător mai lung până la prima recoltare.

citește și

  • Îngrijirea ideală pentru mărul din grădină
  • Distanța corectă de plantare pentru măr
  • Așezați mărul la umbră parțială

Costuri de plantare și întreținere

Dacă nu aveți încredere în voi pentru a planta mărul, va trebui să vă așteptați la costuri pentru un grădinar să îl planteze. Aceasta calculează de obicei un salariu pe oră de aproximativ 30 de euro. Cu toate acestea, asociațiile de fructe și horticole oferă adesea acest serviciu puțin mai ieftin. Un vecin poate fi, de asemenea, capabil să vă ajute la plantare ca parte a ajutorului din cartier.

Tăierea ca măsură de întreținere recurentă frecvent

Pentru a avea un randament bun de mere pe termen lung, majoritatea mărilor trebuie tăiați o dată sau de două ori pe an. Această lucrare nu trebuie subestimată, deoarece după tăierea pomilor în primăvară, o a doua tăiere este adesea necesară vara. Dacă acest lucru nu se poate face singur, costurile pentru un grădinar se pot aduna.

Mărul din oală

Un măr dintr-o oală necesită doar o cantitate ușoară de îngrijire datorită înălțimii sale scăzute. Uneori, cu puțină răbdare, un măr dintr-o oală poate fi scos din miez complet gratuit.

Sfaturi și trucuri

Costul achiziționării, plantării și întreținerii unui măr este compensat de randamentul din mere. În anii productivi, acestea pot fi, de asemenea, transformate în suc de mere care poate fi depozitat la o cramă contra cost.