Mașina de tuns iarba fumează - cauze și măsuri

Cauza # 1: ulei și benzină vărsate

Fumul albastru și alb crește imediat ce porniți mașina de tuns iarba? Atunci aveți de-a face cu vaporizarea inofensivă a petrolului sau benzinei. Dacă în timpul umplerii se varsă cantități mici de substanțe, se produce fum ușor atunci când lichidele ard sub influența motorului fierbinte. Cum să acționezi corect:

  • Opriți imediat mașina de tuns iarba fumătoare
  • Lăsați motorul să se răcească la umbră
  • Ștergeți carcasa cu o cârpă uscată

citește și

  • Mașina de tuns iarba rulează inegal și fumează - ce să faci?
  • Mașina de tuns iarba fumează albastru - care ar putea fi cauza?
  • Dacă mașina de tuns iarba fumează negru - ar putea fi

Cauza # 2: filtru de aer înfundat

Dacă mașina dvs. de tuns iarba emite fum negru, aceasta este o indicație clară a unui filtru de aer murdar. Ca un simptom suplimentar pentru această cauză, motorul începe să se înrăutățească de fiecare dată. Puteți curăța singur un filtru înfundat pe majoritatea tipurilor de dispozitive. Cum se face corect:

  • Scoateți filtrul de aer conform instrucțiunilor de utilizare
  • Curățați sau înlocuiți filtrul de hârtie
  • Curățați filtrele din plastic cu apă fierbinte și detergent de spălat vase care dizolvă grăsimea

Cu această ocazie, curățați și bujia, inclusiv contactele, cu o cârpă uscată. Contactele decolorate negre sau gri deschis indică faptul că carburatorul nu este corect reglat. Dacă, pe de altă parte, contactele sunt de culoare maro deschis, setările carburatorului sunt neplăcute. Manualul vă va spune cum să reglați corect un carburator pe mașina dvs. de tuns iarba.

Înclinând-o într-un mod greșit, mașina de tuns iarba va fuma

O mașină de tuns iarba nu trebuie înclinată în nici o direcție. Rotiți întotdeauna dispozitivul astfel încât bujia să fie orientată spre cer. În caz contrar, uleiul se va scurge și va cauza o mașină de tuns iarba la următoarea taiere a gazonului. Cu majoritatea tipurilor de mașini de tuns iarba, puteți fi în siguranță dacă înclinați mașina înapoi.

sfaturi

Puteți preveni în mod eficient o mașină de tuns iarba fumată dacă sunteți deosebit de atent atunci când umpleți cu ulei și benzină. Utilizați o pâlnie (4,63 € pe Amazon *), astfel încât să nu curgă lichid pe carcasă. Dacă totuși se întâmplă nenorocirea, ștergeți cosirea bine cu o cârpă.