Alternative la bușteni - arbuști frumoși veșnic verzi

Top 5 alternative de bușteni

Bara este ridicată pentru înlocuitorul autentic al buștilor. Frunzele veșnic verzi, creșterea compactă și toleranța pronunțată la tăiere sunt criterii importante pentru ca un lemn de foioase să poată reprezenta clasicul în paturi și găleți. Următorul tabel enumeră primele 5 alternative de lemn de bușteni după nume, cu informații despre avantaje și dezavantaje:

citește și

  • Cele mai bune plante pentru grădina Zen - o selecție aleasă manual
  • Topiar în bușteni - cum se taie o piramidă
  • Sfaturi și trucuri pentru un topiar de succes pe buș
Nume comercialnume botanicpotrivit pentru / canu este potrivit pentru / cabeneficiidezavantaj
Holly japonezIlex crenataMuntele, sferaGrădină stâncoasă, pat de pietriș, partea sudică uscatăUșor de tăiat, rezistenttoxic, solicitant
Arbust arbore „Green Rocket”Euonymus japonicusBordura patului, găleatăSferă, gard viuUșor de tăiat, rezistenttoxic, topiar inutil
Tisa pitică „Renkes Kleiner Grüner”Taxus baccataBordură, topiară, sferăEcran de confidențialitate, grădină stâncoasă, sol uscat sau acidnumai tăiere de conifere compatibile, robustă, ușor de întreținutfoarte poisonus
Caprifoi "Maigrün"Lonicera nitidaBordură, găleatăSferă, sculptură, ecran de confidențialitateTolerant la locație, compatibil cu tăiereaflămând de lumină, tinde spre chelie, otrăvitor
Holly nativ „Heckenzwerg”Ilex aquifoliumBordura patului, mormântul, găleatăTopiar, căzi, ecrane de confidențialitaterezistent la tăiere, fără spini,numai pentru locații însorite
Youtube

Explicații ale plantelor alternative

Holly japonez arată foarte asemănător cu bușul. Micul soi premium „Convexa” este foarte popular pentru marginile de margine și pentru designul grav. În testele de teren s-a constatat că Ilex crenata este foarte sensibil la o valoare a pH-ului prea mare. În solul calcaros cu peste 6,0 până la 6,5 ​​există riscul pierderii frunzelor. Aceste îngrijorări nu există cu hollyul intern „Heckenzwerg”.

Dacă alegeți bucșa axului „Green Rocket”, evitați toate sensibilitățile la locație. Frunzele de culoare verde închis strălucesc pe tot parcursul anului pe arbustul dens ramificat și nu se preocupă prea puțin de condițiile solului local. Doar pentru locațiile umbrite și înundate de apă, „Green Rocket” nu este recomandat ca înlocuitor al bușului.

Caprifoiul este cunoscut de multă vreme de grădinari drept un arbust de foioase ușor de îngrijit pentru gardul viu confidențial. Cu soiul premium „Maigrün”, specia de plante se face utilă ca alternativă distinctivă la bușteni. Deoarece caprifoiul prosperă fără un lăstar central dominant, este ideal pentru modelarea în sfere sau piramide.

Ești deschis la o coniferă ca alternativă la bușteni? Apoi, vederea este direcționată spre tisa ca fiind singura coniferă compatibilă cu tăierea din grădină. În loc de frunze verde închis, tisa pitică se mândrește cu o rochie pitorească cu ac. În ceea ce privește locația și îngrijirea, mini-coniferul trage împreună cu Buxus.

Digresiune

Tăierea poate salva bușul infestat

O singură infestare cu molia de buș nu înseamnă că marginea, mingea sau gardul viu sunt condamnate. Înainte de a curăța un buș afectat, o tăiere pas cu pas de întinerire merită ca încercare de salvare. Cel mai bun moment este la sfârșitul iernii, când vremea este lipsită de îngheț. Nu puneți buștean chel pe trestie dintr-o dată. Tăiați o treime din lăstari cu cel puțin jumătate. Îndepărtați ramurile moarte, cu excepția unui con scurt. Apoi, aplicați un îngrășământ special pentru arbori pentru a sprijini o nouă creștere. Acoperiți bușonul cu o plasă cu plasă strânsă pentru a preveni infestarea cu dăunători.

Alternativă netoxică la bușteni

alternativă la bușteni

În grădina familiei, este necesară o sensibilitate deosebită la selectarea plantelor. Alternativele otrăvitoare la bușteni sunt tabu în cazul în care există copii și animale de companie. Din păcate, toți reprezentanții primilor 5 sunt plini de ingrediente toxice. Cu toate acestea, grădinarii cu familii nu trebuie să accepte compromisuri în ceea ce privește frumusețea și aspectul decorativ. Următoarea prezentare generală prezintă cele mai bune 5 alternative netoxice la bușteni:

  • Păducel cu bile „Compacta” (Crataegus monogyna): dens stufos, veșnic verde, rezistent, tolerează ușor tăierea
  • Dogwood pitic „Kelsey” (Cornus stolonifera): compact, dens, rezistent la îngheț, tolerează tăierea
  • Deutzia, tufă mayflower (Deutzia gracilis): arbust pitic bogat ramificat, dens, ridicat până la genunchi, rezistent
  • Cătina pitică „Silverstar” (Hippophae rhamnoides): frunze sferice, dense, argintii, pentru locații însorite până la umbră

Atunci când alegeți alternative netoxice față de buș, nu este posibil să faceți compromisuri. Marea majoritate a plantelor lemnoase veșnic verzi și de iarnă folosesc ingrediente toxice pentru a se apăra împotriva prădătorilor. Vă rugăm să rețineți că nu există o plantă complet netoxică pentru grădina familiei. Consumul de frunze sau fructe poate provoca în continuare simptome de otrăvire la copii din cauza unei alergii.

sfaturi

Fii curajos în privința alternativelor neortodoxe dacă alegi un chenar pentru grădina cabanei. În loc să încadreze un petec de legume cu arbori pitici veșnic verzi, acesta poate fi ierburi și flori parfumate. Folosiți lavandă, cimbru, busuioc șanțat, perne albastre sau phlox tapițat ca înlocuitor pentru bușteni. Dacă gălbenele încadrează patul de grădină al fermei, florile sunt utile ca apărare împotriva dăunătorilor vicleni.

Plante înlocuitoare înflorite - Planul B în haine de flori

Rododendronul cu frunze mici „Bloombux” (Rhododendron micranthum) provoacă senzație în grădină ca alternativă imaginativă la plictiseala veșnică a bușului. În iunie, florile parfumate de culoare roz se înalță peste frunzele mici, conice, luxuriante, verzi. Cu o înălțime medie de 80 de centimetri, mini-rododendronul este la fel de potrivit pentru paturi și găleți. Noii veniți în grădină apreciază toleranța la tăiere a soiului pitic.

Afinul tapițat „Nana” (Berberis buxifolia) se bucură de creștere emisferică și flori portocalii în mai și iunie. Lemnul pitic veșnic verde, blindat cu spini, formează un gard viu pentru a forma un bastion impenetrabil care respinge chiar și pisicile obraznice. Soiul mic de afine combină avantajele sale decorative cu toleranța robustă la tăiere. Singura coborâre este o cădere neplanificată de frunze atunci când există îngheț clar în timpul iernii.

Cea de-a treia alternativă înfloritoare la bușteni este ligetul pitic „Lodense” (Ligustrum vulgare). Frunzele eliptice înguste de culoare verde închis, creșterea densă și florile albe din iunie / iulie caracterizează lemnul de foioase pitoresc. Mini-privetul își îndeplinește sarcina de înlocuitor de buș cu brio. Singurul punct negativ sunt frunzele veșnic verzi, care, desigur, sunt reînnoite rapid primăvara.

alternativă la bușteni

întrebări frecvente

Molia de bușteni mi-a distrus complet gardul viu de bușteni. Unde pot elimina tufele curățate?

Se poate presupune că tufișurile goale sunt încă infectate cu ouă sau larve ale moliei. Împachetați fiecare buș curățat într-o pungă de plastic. Cu o remorcă sau în portbagaj, puteți transporta tufișurile la centrul regional de reciclare sau la o instalație de compostare. Majoritatea punctelor de colectare sunt acum echipate pentru tăieturile infectate de buș, pentru a preveni răspândirea în continuare a dăunătorilor cu ajutorul unor containere speciale, care pot fi blocate.

Dacă plantez holly ca alternativă la buș, poate fi exclusă o infestare cu molie de buș?

Deși holly (Illex crenata) arată foarte asemănător cu bușul, copacii de foioase sunt cruțați de molia bușului. Aceasta nu înseamnă că arborii ornamentali veșnic verzi sunt imuni la toți dăunătorii. Cele mai multe specii și soiuri de iepuri sunt vizate de insectele de lână și de molie.

Bucșa fusului „Green Rocket” este potrivită pentru forma tăiată la minge în găleată?

Euonymus japonicus "Green Rocket" prosperă ca o tufă coloană. Creșterea subțire și strâns verticală face ca tăierile în formă sferică să devină dificile. Fusul japonez Euonymus japonicus „Microphyllus”, care crește în mod natural, este mai potrivit. Puteți antrena foarte bine boabele „Nana” (Berberis buxifolia), boabele „Stokes” (Ilex crenata) și tisa (Taxus baccata) pentru a deveni o minge.

Tisa pitică poate fi ridicată până la granița cu paturile joase din grădina cabanei? Bordura nu ar trebui să fie mai mult decât înălțimea vițelului.

Tisa pitic „Renkes Kleiner Grüner” își ridică numele. Abia după mai mult de 10 ani, coniferele ating o înălțime de 60 până la 80 de centimetri. Tundând arbuștii în fiecare an, puteți regla înălțimea după cum doriți. Cel mai bun moment este la sfârșitul lunii februarie / începutul lunii martie. O tăiere anuală are, de asemenea, avantajul că contracarați riscul de chelie.

Am dori să înlocuim gardul nostru din lemn de lemn de 20 metri lungime cu Ilex crenata sau Lonicera nitida „May green”. Am auzit că molia arborelui îl atacă deja pe Ilex. Ce decizie ne sfătuiți să luăm ca alternativă la bușteni?

Această afirmație este nouă pentru noi. Până în prezent, Ilex s-a dovedit a fi în mare măsură discret pentru boli și dăunători. Molia de buș care a fost adusă până acum nu a vizat decât Buxus. Desigur, nimeni nu poate exclude posibilitatea ca malware-ul să se reorienteze la un moment dat. Din punctul nostru de vedere, nimic nu vorbește împotriva Ilex crenata ca plantă de înlocuire, în special a soiurilor „Stokes” și „Green Dark”. Lonicera nitida este nepopulară cu lăstarii izbitor de lungi și ar trebui tăiată de mai multe ori pe an.

Pot crește caprifoiul „poate fi verde” ca o margine la fel de îngustă ca un gard viu de bușteni?

Experiența a arătat că caprifoiul funcționează doar ca un substitut perfect pentru bușteni în primii 5-10 ani. În timp, tufișurile tind să se chelească de jos. Puteți evita această dilemă tăind marginea într-o formă trapezoidală. Acest lucru asigură că marginea patului este frunze de la bază la coroană chiar și după ani.

Rododendronul pitic „Bloombux” ar trebui să înlocuiască un arbore de cutie rupt. Este posibil într-o locație însorită?

Cu o alimentare suficientă cu apă, „Bloombux” prosperă fără probleme într-o locație însorită. Important de reținut pentru timpul de iarnă este protecția cu o plasă de umbrire împotriva soarelui aprins al iernii. Apă regulat în timpul sezonului rece, deoarece umezeala continuă să se piardă prin frunzele veșnic verzi.

sfaturi

Arborvitae globulare pitice „Dancia” (Thuja occidentalis) câștigă teren ca o adevărată alternativă de buș. Noul soi impresionează prin silueta sferică și o înălțime modestă de 60 până la 80 de centimetri. Reproducerea cu succes se caracterizează printr-o rezistență la iarnă fiabilă și o toleranță ridicată a locului. Coniferul ușor de întreținut poate fi utilizat într-o varietate de moduri ca graniță, plantare de morminte și într-o cadă.