Tăierea bușului cu un șablon - așa reușește tăierea perfectă

Creați forme simple din buș

Utilizați un șablon pentru ca prima tăietură în formă să aibă succes. Puteți cumpăra aceste produse gata făcute - acestea sunt adesea rafturi de sârmă care sunt cumpărate în dimensiunea potrivită și așezate deasupra cărții - sau pur și simplu le puteți face singuri. Acest lucru are, de asemenea, avantajul că puteți adapta șablonul la carte și la propriile idei în loc de invers, așa cum ar fi cu un șablon achiziționat cu o formă și dimensiune predeterminate. Dar înainte de a utiliza șablonul, tăiați mai întâi plantele tinere:

 • Tăiați aproximativ planta în formă dorită cu ochiul
 • Tăiați câte puțin, dar mai des!
 • Cu cât pașii de lucru sunt mai mici, cu atât rezultatul va fi mai precis mai târziu.
 • Dacă tăiați prea mult deodată, veți obține forme neregulate.
 • Datorită creșterii lente a buștilor, acestea au nevoie de cel puțin un an pentru a se dezvolta.
 • După această primă tăietură, lăsați cutia să crească.
 • După câteva săptămâni, așezați modelul peste plantă.
 • Tăiați conform liniilor modelului.

citește și

 • Cum să tăiați un buș într-o minge - instrucțiuni și sfaturi
 • Poți tăia bușul toamna?
 • Topiar în bușteni - cum se taie o piramidă

Repetați acest pas în următorii câțiva ani dacă doriți ca forma cutiei să crească și să crească. Când planta are forma și dimensiunea dorite, purtați-o ușor înapoi la intervalele adecvate formei și plantei pentru un contur clar și un model de creștere dens.

Faceți-vă singuri șabloane - așa funcționează

Șabloanele de tăiere sunt destul de simple de realizat. Pentru o formă de con sau piramidă aveți nevoie doar de câteva bastoane (de exemplu din bambus), pe care le legați ca un cort. Tijele servesc drept tije de ghidare în timpul tăierii, până la care creșterea bușului este tăiată înapoi. O bilă poate fi tăiată cu ajutorul unui semicerc realizat din carton, spumă poliuretanică sau alt material adecvat, dar puteți, de asemenea, îndoi mai multe fire peste carte, astfel încât acestea să formeze o bilă. Pur și simplu introduceți capetele firelor în pământ sau în substratul vasului.

Aduceți gardurile vii în formă

Un gard viu de formă trebuie să fie acoperit uniform cu frunze. Acest lucru nu este ușor de realizat în forme în care o mulțime de nuanță de frunze elimină lumina din părțile inferioare ale plantei. Nu permiteți ca gardul viu să devină greu, aplatizat în partea de sus sau conic în partea de jos, cu lăstari goi la bază. În schimb, lăsați gardul viu să alerge uniform de la un vârf îngust la o bază largă, astfel încât să poată fi tăiată cu ușurință, să crească sănătos și să fie verde în partea de jos, în loc să fie dezgolit din cauza lipsei de lumină.

sfaturi

O bandă ajută la tăierea gardului viu în formă cu precizie și uniformitate la o înălțime. Întindeți o panglică colorată încordată la înălțimea dorită de gard viu și folosiți-o ca ghid la tăiere. Banda este ținută pe loc prin stâlpi înfipți în pământ în lateral.