Azalee japoneze - rezistente sau care au nevoie de protecție?

Gradina Azalea vs. Cameră azalee

Fiți atenți atunci când cumpărați, deoarece dacă scrie „Azalea” nu înseamnă neapărat o azalee japoneză. Se face o distincție aproximativă între azalee de grădină rezistente (azaleea japoneză) și azalee de interior care nu sunt rezistente. Acestea din urmă provin din subtropice și tropice din Asia de Sud-Est și nu ar supraviețui unei ierni germane. Sunt plante de casă pure. Acordați atenție următoarelor denumiri:

  • Azalee japoneză
  • Azalee de grădină
  • Rhododendron japonicum
  • Azalea mollis

citește și

  • Hibernarea corectă a azaleelor ​​japoneze
  • Azaleea japoneză începe să înflorească la sfârșitul primăverii
  • Azalee japoneze - locație, plante, propagare

Aici îl puteți accesa fără griji, deoarece este întotdeauna varianta rezistentă. Cu toate acestea, dacă pe etichetă este doar „Azalea”, aceasta este în principal azalee de interior.

Azalee japoneze - este necesară sau nu protecție pentru iarnă?

De obicei, azaleele japoneze nu au nevoie de protecție pentru iarnă decât dacă este

  • sunt plante foarte tinere.
  • iarna este foarte rece, dar fără zăpadă (îngheț chel).
  • solul este înghețat (rădăcinile nu mai pot absorbi apa).

În aceste cazuri puteți acoperi zona rădăcinii cu covoare de stuf sau similar. În plus, ar trebui să folosiți cu siguranță zilele fără îngheț pentru a uda planta. Gerul prelungit al solului uneori înseamnă că rădăcina superficială nu mai poate absorbi umezeala și pur și simplu se usucă.

Hibernează azaleea în mod corespunzător

Deoarece azaleea japoneză crește rar mai mult de doi metri și poate fi, de asemenea, ținută sub control prin tăiere, este adesea cultivată în ghivece. Desigur, azaleele din cadă sunt de asemenea rezistente, dar li se aplică reguli diferite în ceea ce privește iernarea. Deoarece rădăcinile, datorită plantatorului și cantității mici de sol, nu au nimic care să se opună temperaturilor înghețate din exterior, trebuie să oferiți protecția necesară. Pentru a face acest lucru, așezați vasul pe o bază din spumă de poliester sau lemn și înfășurați cada cu rogojini de stuf sau lână. Un suport de protecție lângă un perete care emite căldură este, de asemenea, util.

sfaturi

Înainte de lăstarii de primăvară, verificați plantele pentru a se deteriora înghețul - acest lucru se aplică în special soiurilor veșnice ale azaleei japoneze. Nu vă mirați de frunzele ondulate, acest lucru va face ca planta să se protejeze de pierderile excesive de umiditate prin evaporare.