Grădină fără peluză - idei frumoase de design, sfaturi și trucuri

Acoperirea solului ca înlocuitor al gazonului - alternative recomandate față de iarbă

Pentru a interzice gazonul dintr-o grădină existentă, sunt disponibile ca alternativă acoperișuri decorative și ușor de întreținut. Următoarele plante perene și copaci pitici s-au dovedit a fi înlocuitori excelenți pentru peluze:

  • Mușchi de stele (Sagina subulata), veșnic verde și cu flori albe din iunie până în august
  • Mascul cu conținut scăzut de grăsimi (Pachysandra terminalis "Compacta"), veșnic verde, formând mat, înflorire albă de primăvară
  • Cimbru de nisip (Thymus serpyllum), veșnic, rezistent, flori roz vara, pășune de albine
  • Pernă de pene (Cotula dioica), veșnic verde, rezistentă, formează un covor verde catifelat la soare și umbră parțială

citește și

  • Design de grădină creativ cu caracteristici de apă - sfaturi, idei și tendințe
  • Cum să-ți proiectezi curtea din față cu gazon - idei creative
  • Proiectarea unei curți fără gazon - sfaturi pentru soluții creative

Îndepărtați gazonul dezafectat cu un tăietor de gazon. Puteți închiria acest dispozitiv de la companii de închirieri de mașini și magazine de hardware. Pentru ca acoperirea solului să se înrădăcineze rapid, acoperiți zona cu un amestec de sol vegetal, compost și nisip. Până când acoperirea plantelor verzi se închide, întreținerea se extinde la plivirea și udarea regulată atunci când este uscată.

Piatra și lemn - elemente de design ușor de întreținut

Acolo unde gazonele se răspândesc în designul clasic al grădinii, pietrele naturale și lemnul preiau în grădină fără peluze. Când vedeți o zonă pavată cu scaune primitoare și plante frumoase în ghivece, nu veți rata o peluză. Suprafețele mici cu pietriș sau pietriș (44,95 EUR la Amazon *) în culori armonioase coordonate oferă o variație suplimentară a aspectului.

Puteți crea o atmosferă confortabilă și familiară cu pardoseli din lemn realizate din lemn rezistent la intemperii, cum ar fi bradul Douglas, robinia sau leusteanul. Plăcile și scândurile din WPC, o combinație de lemn-plastic care vă invită să mergeți desculți, sunt ideale pentru o acoperire de podea antiderapantă ușor de întreținut, în aer liber.

Grădinile japoneze nu au gazon

Când creați o grădină japoneză, nu va trebui să vă ocupați de problemele de întreținere a gazonului. Conceptul de proiectare a grădinii asiatice, care este fidel originalului, nu prevede suprafețe extinse de iarbă. În schimb, elementele mușchi, piatră, apă și copac domină în grădinile zen.

Lumile apei - opțiuni pitorești pentru grădina fără peluză

În designul modern al grădinii, apa a înlocuit de mult peluza ca protagonist. Cu un iaz sau pârâu, puteți oferi zonei dvs. în aer liber un caracter natural, individual. Când o fântână se stropește pașnic, grijile vieții de zi cu zi cad din suflet ca prin magie. Nimeni nu plânge o lacrimă după o peluză solicitantă în acest refugiu.

sfaturi

Cu iluminarea potrivită, puteți oferi grădinii fără gazon o culoare atmosferică. Spoturile care sunt invizibile în timpul zilei pot fi ascunse între acoperișul solului ca înlocuitor pentru peluze. Când asfaltați pietre naturale sau când așezați pardoseli din lemn, nu uitați să instalați corpuri de iluminat adecvate. Lumile tale de apă sunt transformate în ochiuri captivante pe timp de noapte cu lumânări plutitoare și lumini subacvatice.