Cultură de trifoi în loc de gazon - avantajele dintr-o privire

Motive pentru trifoi ca înlocuitor de gazon

Uneori, chiar și tipurile dure de gazon au dificultăți în afirmarea lor într-o anumită zonă cu creștere densă. De exemplu, următoarele motive ar putea fi responsabile pentru acest lucru:

  • sol slab azotat
  • prea multă umbră
  • Îndepărtarea apei în pământ

citește și

  • Îngrijire adecvată trifoiului din grădină
  • Trifoi în grădină: informații despre perioada de înflorire
  • Cultură de trifoi în grădină

Deși trifoiul nu tolerează bine apariția apei, își poate stoca azotul din atmosferă în sine prin bacteriile nodulare atașate la rădăcini. În plus, ca înlocuitor al gazonului, trifoiul poate fi, de obicei, scurtat cu mult mai puțină îngrijire decât majoritatea tipurilor de iarbă. Un alt fapt valoros din punct de vedere ecologic: florile sferice ale trifoiului roșu și alb sunt o sursă valoroasă de nectar pentru fluturi, bondari și albine.

Semănați și îngrijiți trifoiul corect în zona dorită

Înainte de însămânțare, zona intenționată ar trebui să fie nivelată cât mai bine posibil. Cu toate acestea, evitați tentația de a răspândi pur și simplu semințele de trifoi cu mâna, deoarece acest lucru va duce aproape întotdeauna la rezultate foarte neregulate. Este mai bine să amestecați semințele cu un pământ de însămânțare fin și sfărâmicios și să le distribuiți uniform pe suprafața pregătită. Semințele trebuie acoperite cu cel mult 1 până la 2 cm de sol și menținute uniform umede în timpul fazei de germinare. De asemenea, este important să nu pășiți pe zonă înainte ca plantele să se dezvolte suficient.

Sfaturi pentru o peluză sănătoasă de trifoi

Pentru a obține cel mai atractiv înlocuitor de gazon posibil, există semințe de soiuri de trifoi deosebit de mici în magazinele specializate. În plus, semințele de trifoi și gazon pot fi amestecate pentru a crea un gazon trifoi rezistent. Deoarece trifoiul este relativ rezistent, dar și puțin sensibil atunci când este supus unei utilizări grele, potecile făcute din pași sau pietre de pavaj ar trebui să ajute la protejarea zonei de trifoi.

sfaturi

Trifoiul roșu și alb este rezistent și peren, dar destul de scurt. Prin urmare, plantele ar trebui să poată să se reproducă regulat prin auto-însămânțare și nu trebuie păstrate prea scurt. Cu toate acestea, la majoritatea speciilor de trifoi, reproducerea vegetativă are loc și prin alergători.