Vetch - recoltați și semănați semințe

Fructe și semințe

Vecina formează leguminoase din frumoasele flori de fluture, care se deschid în spate și cusături de burtă pe măsură ce se coc. În fiecare păstăie există aproximativ opt semințe fără aripi.

citește și

  • Vecina: plantă înfloritoare atractivă sau buruiană enervantă?
  • Vecina, un artist de alpinism parfumat
  • Cum ar trebui să udați vesela?

Recoltați semințele

Dacă cultivați vescuri în grădina dvs., puteți colecta singuri semințele toamna și le puteți semăna în primăvara următoare. Este important ca semințele să fie recoltate atunci când sunt complet coapte. Trebuie să fie posibil să deschideți capsula cu o presiune ușoară și să eliberați boabele.

Uscarea și depozitarea semințelor

Lăsați semințele să se usuce pe șervețele de hârtie pentru câteva zile, astfel încât să nu înceapă să putrezească sau să se mucegăiască. Apoi păstrați-l în pungi mici de hârtie până în următorul sezon de grădinărit. Nu uitați să le etichetați astfel încât să nu confundați semințele de fitil cu semințele altor plante.

Semănați mazăre dulce

În primăvară, puteți semăna vesculele robuste direct în locul planificat din grădină. În regiunile umede sau în zonele predispuse la înghețuri târzii, ar trebui să preferați veselia în interior:

  • Lăsați semințele tari să se înmoaie în apă călduță peste noapte.
  • Așezați semințele individual, la o distanță de câțiva centimetri, în tăvițe pentru semințe umplute cu sol de ghiveci.
  • Mazărea dulce este germeni negri. Din acest motiv, acoperiți semințele cu sol. Este suficient un strat de unu până la doi centimetri.
  • Umeziți cu un pulverizator și germinați într-un soare strălucitor, dar nu plin, la temperaturi de aproximativ 15 grade.

După sfinții de gheață puteți planta mazărea dulce direct în locul ulterior din patul de flori.

Semințele costă plantei multă rezistență

În timpul verii, ar trebui să îndepărtați în mod regulat decolorat, astfel încât veșca să înflorească abundent și să nu-și pună toată puterea în formarea semințelor. În plus, mazărea dulce devine foarte poluată și poate chiar să devină o pacoste.