Poate o lămâie să tolereze înghețul? - Când e prea frig?

Lămâiul nu este rezistent

Soiurile clasice de lămâie (Citrus limon) nu rezistă nici la iarnă, nici la îngheț și, prin urmare, ar trebui să ierneze în grădina de iarnă, în seră sau într-o cameră adecvată fără excepție. Cu toate acestea, există soiuri mai mult sau mai puțin sensibile. Lămâia Meyer este probabil cea mai răspândită lămâie ca plantă container. Citronul limon „Meyer” este mult mai puțin sensibil la condițiile climatice decât orice altă lămâie. Temperaturile până la aproximativ minus 5 ° C nu sunt o problemă atunci când este în hibernare.

citește și

  • Lămâi - rezistent sau nu?
  • Un lămâi din grădină creează un fler mediteranean
  • Se poate simți bine un lămâie în Germania?

Descrierea lămâii Meyer rezistente la îngheț

Creșterea lămâii Meyer este mai tufoasă decât cea a altor lămâi. Florile par deseori abundente. Planta nu este la fel de susceptibilă la pierderea frunzelor în timpul iernii. Când sunt complet coapte, fructele de culoare portocalie, relativ rotunde, cu o piele foarte subțire și moale au un gust mai amar decât te-ai aștepta de la lămâi. Dar chiar și lămâia Meyer, destul de nesigură, nu trebuie plantată în grădină, ci ar trebui să fie iernată cât mai răcoroasă posibil.

Temperaturi optime pentru lămâile de iarnă

Lămâii se hibernează cel mai bine într-un loc cât mai luminos și uscat, cu temperaturi medii cuprinse între cinci și zece ° C. În acest caz, plantele sunt în hibernare și necesită mult mai puțină lumină și apă decât în ​​sezonul de creștere. Din cauza lipsei de lumină în timpul iernii, lămâile ar trebui să fie puse în hibernare, dacă este posibil, în caz contrar ar trebui instalate lămpi suplimentare pentru plante care emit lumină. Faza de vegetație începe la temperaturi permanente peste 15 ° C.

Lămâie amară înghețată

Spre deosebire de soiurile de lămâie „normale”, lămâia amară Citrus trifoliata (de asemenea, Poncirus trifoliata) este rezistentă la îngheț până la temperaturi de până la minus 25 ° C. Datorită frunzei tipice din trei părți, tufa înaltă de până la trei metri și foarte spinoasă este, de asemenea, cunoscută sub numele de „portocala cu trei frunze”. Lămâia amară este singurul citric care își varsă frunzele toamna. Florile relativ mari, asemănătoare hârtiei, nu miros. Fructele lămâii amare sunt necomestibile datorită proporției mari de substanțe amare. Planta este potrivită ca arbust ornamental în grădină și, datorită robusteții sale, este, de asemenea, cea mai bună bază pentru cultivarea lămâilor și a altor plante citrice în ghivece.

Sfaturi și trucuri

Citranele (cruci de portocale și lămâi amare) au fost, de asemenea, cultivate ca stocuri de altoire robuste, rezistente la viruși. Aceste soiuri sunt adesea rezistente la îngheț și sunt ideale ca arbust ornamental în grădină, cu excepția cazului în care doriți cu adevărat să recoltați lămâi gustoase.