Purice cutie - recunoaște și luptă cu succes

Deteriora

Larve de culoare galben-verzuie, destul de late și aplatizate - adesea cu franjuri bizare, asemănătoare părului, din fire de ceară - suge pe partea superioară și inferioară a frunzelor, dar și pe muguri și lăstari tineri. De obicei, acestea sunt înconjurate de o lână de ceară albă. Mai presus de toate, larvele lor afectează plantele prin supt, ceea ce face ca frunzele să devină maronii la început și apoi să se ofilească și să se deformeze mai târziu. Ciupercilor negre de funingine le place să se așeze pe deșeuri. Punctele de alăptare rănite servesc și ca puncte de intrare pentru agenții patogeni, dintre care unele sunt chiar transmise chiar de puricii frunzelor.

citește și

  • Prevenirea, recunoașterea și combaterea făinării pe buș
  • Recunoașteți și luptați cu cocoșii de pe buș
  • Infestarea cu ciuperci pe buș - recunoaște, luptă, previne

Puricii frunzelor se protejează cu lână de ceară

Puricii de frunze se înconjoară cu lână de ceară, care protejează animalele de dușmanii lor naturali: mușchi de fiere, himenoptere parazite care își depun ouăle în larvele puricilor de frunze, ploșnițe de pradă, buburuze și păianjeni. În plus, lâna de ceară protejează dăunătorii de propriile excreții, care, la fel ca mierea, sunt dulci și lipicioase.

Puricii frunzelor adulte iernează în pământ

Puricii de frunze amintesc de cicade datorită aripilor lor transparente, care sunt pliate în liniște deasupra spatelui lor ca un acoperiș. Cu toate acestea, ele nu sunt legate de acestea; mai degrabă, ambele specii aparțin grupului de păduchi de plante. Puricii frunzelor adulte iernează în locuri adăpostite în pământ sau în scoarța de buș. Primăvara, femelele depun ouă mici pe frunze, lăstari și muguri ai plantei gazdă, de preferință în locuri calme și umede. După eclozare, care are loc la sfârșitul lunii martie, larvele încep să dăuneze alăptării.

Recunoaște puricii din frunze

Puricii de buș se așează de obicei pe partea inferioară a frunzelor. Puteți recunoaște frunzele infectate din umflăturile cocoșate și ușoare din partea superioară a frunzei. Excrementele lichide, dulci - miere - picură pe frunze și substraturi și le lipesc împreună; Dar este și hrană importantă pentru albine, muște și furnici.

Combate puricii de bușteni

Protejarea și promovarea dușmanilor naturali este cea mai eficientă măsură preventivă, deoarece asigură un echilibru ecologic. Ar trebui să îndepărtați lăstarii infectați cât mai curând posibil, precum și ghearele minuscule de ou galben la începutul primăverii. În cazul unei infestări puternice, puteți lua măsuri împotriva fraierilor cu un agent gras, dar ar trebui să luați în considerare cu atenție o astfel de măsură: Aceasta ucide și insectele utile. Iarna, o vopsea albă pe trunchi (de exemplu, în cazul trunchiurilor sferice) reduce zonele de iernare protejate pentru puricii frunzelor, dar afectează și multe alte animale mici, cum ar fi bug-urile, care hibernează și acolo. Aici trebuie să cântăriți.

sfaturi

În plus față de puricii frunzei, numeroși alți dăunători apar pe arborele cutiei, inclusiv acarienii păianjen, afide, cochilii și cocoșii și temuta molie.