Menținerea Canna - Cele mai importante instrucțiuni de îngrijire

Cum trebuie fertilizate canasurile?

Deoarece canasele sunt consumatori grei, acestea trebuie să fie alimentate cu îngrășământ în mod regulat. Puteți adăuga niște îngrășăminte atunci când plantați. A doua fertilizare are loc la sfârșitul lunii iunie și ultima în anul în jurul mijlocului lunii septembrie.

citește și

  • Acesta este modul în care puteți ierni tuberculii canna!
  • Canna în găleată: ce trebuie să iei în considerare?
  • Poți să hibernezi canna afară?

Îngrășăminte complete, îngrășăminte convenționale pentru flori (13,27 EUR la Amazon *) compost putrezit, gunoi de grajd și bărbierit de corn sunt potrivite pentru fertilizare. (6,39 € la Amazon *) Dacă Canna trebuie iernat, este recomandabil să adăugați potasiu în sol toamna înainte de iernare.

Poate canas să facă față secetei?

Cannas provine inițial de la tropice. Datorită originii lor, nu se pot împrieteni cu anotimpurile secetoase. Prin urmare, acestea trebuie udate în mod regulat. Cel mai bine este să mențineți solul umed. Cannas se poate ocupa de scurgerile de apă pentru o perioadă scurtă de timp.

Este necesar să se reducă?

Dacă vrei să iernezi Canna, ar trebui să tai planta înapoi chiar deasupra solului la sfârșitul lunii octombrie. Apoi, tuberculul este mai ușor de dezgropat și de iernat. Aveți grijă să nu tăiați planta până când frunzele sale au devenit galbene. Când sunt verzi, produc în continuare nutrienți de care tuberculii vor avea nevoie urgentă în anul următor.

Ce boli și dăunători afectează canasele?

Singura boală specifică Canna este virusul Canna Yellow Mottle. Este favorizat de vremea rece și umedă. Dacă planta dvs. de canabis este infectată cu acest virus, ar trebui eliminată. Semințele plantei nu sunt de obicei atacate. Următorii dăunători pot afecta în special Canna:

  • Nudibranhii
  • Afide
  • Voles
  • purici de plantă

Cum pot fi aduse canasurile peste iarnă?

Tubul de flori nu este rezistent la îngheț. Dacă doriți să iernati, ar trebui să vă dezgropați tuberculii / rizomii la sfârșitul toamnei. Tuberculii pot fi ierni în camere întunecate și reci. Temperaturile ar trebui să fie cuprinse între 6 și 10 ° C.

Cel mai bine este să puneți tuberculii într-o oală cu sol, astfel încât să nu se usuce. Din când în când, pământul ar trebui să fie udat ușor. Cu toate acestea, trebuie evitată umiditatea excesivă.

Sfaturi și trucuri

Pentru o floare de lungă durată: smulgeți regulat petalele ofilite sau tăiați florile ofilite. Drept urmare, pe trestie se formează flori noi, iar înflorirea durează până în toamnă.

KKF