Parul - recunoaște și combate bolile

Ce boli pot ataca pereții?

Cele mai frecvente boli ale parului includ:

  • Grătar de pere
  • Măcinarea focului
  • Crab de copac
  • Rachiu de flori de pere
  • Dezintegrarea perei - fitoplasmoza

citește și

  • Recunoașteți și tratați bolile chiparosului
  • Recunoașteți și tratați putregaiul rădăcinii în tuja
  • Recunoașteți și tratați infecțiile fungice ale Thuja Smaragd

Fiecare boală prezintă imagini atrăgătoare care vă pot spune ce este în neregulă cu parul dvs.

Grătar de pere

Aceasta este o infestare cu ciuperci de rugină care acoperă frunzele copacului cu pete portocalii. Ciuperca iernează în tufișuri de ienupăr. Sporii săi se transmit prin aer. Dacă există puțină infestare, este suficient să îndepărtați frunzele și să le aruncați. Dacă infestarea este severă, pulverizarea cozii de câmp sau un fungicid chimic vă poate ajuta.

Prevenirea directă este cu greu posibilă. Ca măsură preventivă, orice tufișuri de ienupăr din apropierea parului trebuie îndepărtate.

Măcinarea focului

Măcinarea focului este probabil cea mai periculoasă boală a pomilor fructiferi dintre toate. Este de notificat! Dacă se întâmplă acest lucru, informați departamentul municipal de grădină.

Părțile infectate ale plantei devin negre și cad. Copacii tineri mor în decurs de un an; copacii mai mari pot dura câțiva ani.

Copacii mici trebuie curățați imediat. Arborii mai mari pot fi salvați dacă toate părțile infectate sunt tăiate complet. Ca măsură preventivă, asigurați-vă că echipamentul dvs. este foarte curat.

Crab de copac

Cancerul copacului apare pe trunchi și ramuri. Coaja prezintă zone decolorate uscate, portocalii și maronii. Se formează umflături groase pe trunchiuri groase și ramuri care se pot rupe.

Copacii mici, care sunt puternic infestați, mor sau sunt curățați cât mai curând posibil. În cazul copacilor mai mari, ajută la tăierea tuturor zonelor infectate până la lemnul sănătos. Interfețele trebuie închise cu balsam înfășurat. Decupajele trebuie arse sau eliminate în siguranță.

Rachiu de flori de pere

Măcinarea florii de pere este cauzată de o bacterie. Pe floare se dezvoltă pete negre care, după căderea frunzelor, apar și pe fruct. Fructele nu sunt coapte și cad.

Preparatele din cupru disponibile de la comercianții cu amănuntul specializați pot fi utilizate pentru a combate acest lucru.

Dezintegrarea perei - fitoplasmoza

Dacă parul aruncă o mulțime de frunze din iunie și se formează multe ramuri mici uscate, arderea parului poate fi cauza. Boala este transmisă de dăunători, cum ar fi afidele, fraierele de pere sau cicadele. Majoritatea copacilor mor în câțiva ani.

Poate ajuta la furnizarea arborelui cu substanțe nutritive suplimentare pentru a ajuta la conținerea bolii. Fertilizați copacul cu compost mat sau gunoi de grajd putrezit.

Sfaturi și trucuri

O locație bună și îngrijirea optimă sunt cea mai bună prevenire împotriva bolilor copacilor. Un copac sănătos nu este la fel de amenințat de agenții patogeni ca unul slab. Într-un caz acut, nu luați imediat clubul chimic, ci mai întâi încercați să vă salvați copacul cu remedii casnice încercate și testate.