Flori de hamei - Cum se face distincția între florile masculine și cele feminine

Cum să recunoști florile masculine și feminine

Florile masculine ale hameiului pot fi recunoscute de paniculele florilor. Acestea atârnă mult și sunt structurate slab. Firele de semințe se coc în el.

citește și

  • Astfel puteți spune dacă hameiul este de sex masculin sau feminin
  • Doar plantele feminine de hamei dau rod
  • Cât durează timpul de înflorire al hameiului?

Florile feminine dezvoltă inflorescențe în formă de con care amintesc oarecum de vârfuri. Acestea sunt flori umbelate. Bractele florii femele se măresc după fertilizare și arată ca conuri mici, verzi, înainte de recoltare.

Hameiul masculin nu este dorit

Plantele de hamei masculi sunt de obicei trase în sus, deoarece nu dezvoltă niciun fruct utilizabil. În zonele tipice de fabricare a berii, creșterea hameiului mascul este chiar interzisă.

Dacă în perioada de înflorire se dovedește că a fost cultivată o plantă masculină, aceasta trebuie îndepărtată.

Când florile feminine și masculine se amestecă, fructul suferă. De exemplu, nu există spumă pe bere. Gustul și ingredientele se schimbă și fac fructul inutilizabil.

Când este perioada de înflorire a hameiului?

Înflorirea hameiului începe în iunie și poate dura până în septembrie. Fructele se coc foarte repede și sunt gata pentru recoltare din august.

sfaturi

Ca cultură, hameiul nu este reprodus de semințe. La însămânțare, nu există nicio garanție că va apărea o plantă femelă care are calitățile dorite în ceea ce privește bolile și gustul. În schimb, propagarea are loc prin butași și prin divizarea rădăcinii.