Ierburi pentru grădină de piatră - acestea se potrivesc perfect

Iarbă de țânțari (Bouteloua gracilis)

Aceasta este o iarbă tipică de prerie, ale cărei frunze de frunze cenușii-verzi, de până la 30 de centimetri, dezvoltă urechi proeminente orizontal. Floarea atrăgătoare apare între iulie și august. Planta iubește locațiile însorite și uscate și este deosebit de confortabilă pe șahuri și în crăpături. Aveți grijă atunci când planificați grădina de stâncă, deoarece iarba țânțarilor nu tolerează varul și, prin urmare, nici pietrele calcaroase, cum ar fi tuful.

citește și

  • Cele mai frumoase ierburi pentru grădina cu pietriș
  • Plante pentru grădina stâncoasă la umbră
  • Perfect pentru grădina stâncoasă - garoafe abundente înflorite în multe soiuri

Monte baldo sedge (Carex baldensis)

Culoarea vizibilă și foarte frumoasă de privit la răsucitul Monte Baldo se formează pâlcuri de frunze de până la 20 de centimetri înălțime, de culoare verde închis. Florile albe ca zăpada pot fi văzute între iunie și iulie. Acest tip de iarbă este cel mai bine cultivat în moloz și crăpături de calcar și nu ar trebui să fie prea uscat. O locație însorită este o necesitate absolută.

Carasina rosie (Carex buchananii)

Această frumoasă iarbă de culoare maro-roșie, cu o înălțime de până la 40 de centimetri crește în grămezi dense cu tulpini subțiri și verticale. La fel ca alte rogojini, rogozul roșu preferă o locație însorită și nu prea uscată. Crește deosebit de bine între șahuri și în crăpături, dar nu ar trebui să fie plantat pe calcar. Această rogoză arată, de asemenea, foarte drăguță atunci când este plantată în jgheaburi. Iarna ar trebui să vă asigurați o bună protecție împotriva umidității.

Caricătură de munte (Carex montana)

Această iarbă delicată, înaltă de doar aproximativ 10 centimetri, înflorește neobișnuit de devreme: florile delicate pot fi văzute între martie și aprilie. În caz contrar, rogozul de munte crește în grupuri dense de frunze și are frunze subțiri, de culoare verde deschis. Spre deosebire de rogozul roșu, rogozul de munte se simte foarte confortabil în calcar, dar preferă, de asemenea, să crească pe gheață și în crăpături. Alegeți o locație însorită și nu prea uscată.

Păiuș albastru (Festuca cinerea)

Iarba albastră de păiuș, care poate crește până la 20 de centimetri înălțime, se remarcă pentru smocurile sale foarte subțiri, de culoare gri-albastru. Acestea cresc în aglomerări dense și formează, de asemenea, flori din iunie până în iulie. Cele două soiuri destul de mici „Eisvogel” și „Silbersee” sunt recomandate în special; dacă sunteți în căutarea unui păiuș albastru care să fie potrivit pentru jgheaburi, alegeți „regele pitic”. Iarba de păiuș albastru preferă, de asemenea, o locație însorită și uscată.

Iarbă de piele de urs (Festuca gautieri)

Această iarbă, care crește în aglomerări foarte dense, rămâne destul de joasă, cu o înălțime maximă de 10 centimetri și formează covorase mai mari. Plantați-l între roci calcaroase și alegeți o locație însorită și uscată. Soiul „Pic Carlit” este deosebit de compact și, prin urmare, potrivit pentru jardiniere.

sfaturi

Într-o grădină stâncoasă, plantele trebuie protejate de umezeală iarna. Ca o protecție simplă, dar eficientă, puteți așeza geamuri de sticlă sau plexiglas pe unele pietre care înconjoară plantele, astfel încât să nu atingă singuri lăstarii. O placă de sticlă atașată la o bază de aluminiu protejează, de asemenea, fiabil împotriva umezelii periculoase de iarnă.