Rădăcini de tisa - fapte interesante despre rădăcinile Taxus baccata

Tisa este înrădăcinată adânc, cu rădăcini dense

Tisa este adânc înrădăcinată. Datorită rădăcinilor sale care ies în afară în pământ, se poate îngriji foarte bine și în perioadele de secetă sau când există o lipsă de substanțe nutritive. Cu toate acestea, trebuie să fie mai mult timp la fața locului.

citește și

  • Cultivați tisa din semințe sau răspândiți folosind butași
  • Locația potrivită pentru tisa
  • Ace de tisa puternic - de ce tasa pierde ace?

Tisiul tânăr nu are încă rădăcini atât de pronunțate și trebuie udat și fertilizat ocazional când este uscat.

Rădăcinile sunt otrăvitoare!

Tisa este una dintre cele mai otrăvitoare plante. Taxina toxină se găsește și în rădăcini. Cu toate acestea, atâta timp cât nu mâncați nici o parte din tisa, nu există pericol.

În trecut, tisa era chiar folosită ca medicament. Datorită toxicității sale, nu mai este folosit astăzi.

Tisa nu tolerează atât de bine transplantarea

Rădăcinile lungi ale copacilor mai în vârstă sunt greu de dezgropat fără a deteriora tisa. Prin urmare, ar trebui să transplantați doar copaci tineri ale căror rădăcini sunt încă mici.

Scoateți rădăcinile de țesut din grădină

Îndepărtarea rădăcinilor unui tisa din grădină este, de asemenea, o problemă. Dacă nu dezgropați complet copacul, acesta va continua să încolțească din resturile rădăcinilor.

Un film pe care îl întindeți peste portaltoi în pământ poate ajuta aici pentru a preveni o nouă creștere.

Distanța de plantare între tisa și clădiri

Deoarece rădăcinile ies în principal în adâncuri, puteți planta copaci aproape de clădiri sau trotuare. Rădăcinile secundare fine nu sunt suficient de puternice pentru a ridica plăcile de pavaj sau pentru a deteriora zidăria, de exemplu.

Nici distanța de plantare nu trebuie să fie atât de mare în gard viu. Rădăcinile au suficient spațiu dacă micii tisi sunt plantați la o distanță de 30 până la 50 cm.

sfaturi

Puteți arde în siguranță toate părțile tisa din șemineu, sobă sau ca deșeuri de grădină, în ciuda toxinei pe care o conține. Toxinele sunt descompuse și, prin urmare, nu prezintă un risc pentru sănătate.