Lichid de urzică pentru roșii - cum să le preparați

Toate ingredientele și materialele potrivite

Vă recomandăm să folosiți plante proaspete, fără flori, astfel încât gunoiul de grajd pe roșii să-și dezvolte întregul potențial. Atât urzica mare (Urtica dioica), cât și urzica mică (Urtica urens) sunt potrivite. O zi caldă și însorită în luna mai este momentul ideal pentru recoltare. Nu faceți fără mănuși de protecție pentru a evita contactul cu părul usturător.

citește și

  • Fertilizați singuri roșiile - așa forțați setul de fructe
  • Cultivați singuri roșii din semințe - așa se face
  • Plantarea singură a roșiilor - de la A pentru însămânțare până la Z pentru creștere

Lista de materiale:

  • 10 litri de apă
  • 1 kilogram de urzică proaspătă sau 200 de grame de urzică uscată
  • vas mare din plastic, lemn, lut sau faianță
  • Agitator din lemn
  • 2-3 linguri de făină de piatră (14,95 € la Amazon *) pentru a reduce mirosul
  • Plasă de sârmă (14,99 € la Amazon *) sau grătar
  • Mănuși

Deși roșiile sunt de obicei udate cu apă dură de la robinet, pentru gunoiul de urzică se recomandă utilizarea ploii sau a apei din iaz. Cu cât conținutul de var este mai mic, cu atât fermentația se desfășoară mai repede. În plus, formarea de spumă și bule este redusă.

Pregătire necomplicată

Puneți bazinul în locul însorit din spatele grădinii. Acum așezați frunzele zdrobite, presărați făina de rocă peste ele și turnați în apă. Lăsați o margine înaltă de 10 centimetri liberă. Acest lucru facilitează amestecarea mai târziu.

În cele din urmă, acoperiți cada cu grătarul fără să o sigilați etanș. Pentru următoarele 14 zile, amestecați lichidul o dată pe zi. Dacă adăugați o doză de făină de rocă înainte de fiecare agitare, duhoarea este menținută în limite. Lichidul de urzică este gata când nu mai face spumă și are o culoare închisă.

Cum sunt fertilizate roșiile cu gunoi de grajd?

Gunoiul de urzici nu se administrează niciodată nediluat. Fertilizați săptămânal roșiile tinere cu un amestec de 1 parte gunoi de grajd lichid și 20 părți apă. Plantele de roșii mai vechi vă răsfăță cu un amestec mai puternic într-un raport de 1:10. Nu dați îngrășământul părților verzi ale plantei, ci întotdeauna direct rădăcinilor.

Sfaturi și trucuri

Mirosul neprietenos este semnificativ diminuat cu cât se adaugă mai mult oxigen la gunoi de grajd. Prin urmare, ar trebui să instalați o pompă de acvariu în butoi.Pentru a preveni înfundarea dispozitivului cu părți ale plantei, puneți frunzele de urzică într-un sac de bumbac sau o perdea veche.