Semănatul ierbii pampas - așa se face

Semănați iarba pampasului în aer liber sau o preferați într-o oală?

Puteți semăna iarba pampasului direct în aer liber din luna mai. Acest lucru nu este recomandabil, totuși, deoarece păsărilor le place să ciocnească semințele din pământ.

citește și

  • Acesta este cât de ușor este propagarea ierbii pampas
  • Cum să iernăm iarba pampasului în găleată
  • Creșterea ierbii pampas

Este mai bine să preferați iarba pampasului în oală. Apoi puteți începe să semănați încă din martie. Pentru însămânțare aveți nevoie de oale mici sau de o tavă pentru semințe. Utilizați sol de ghiveci, care este slăbit cu perlit (32,90 € la Amazon *) sau fibre de cocos ca substrat.

Iarba pampas este un germen ușor

  • Semănați semințe
  • Apăsați ușor
  • umeziți cu pulverizator
  • acoperiți cu folie de plastic

Semănați semințele cât mai subțiri și presați-le cu atenție. Semințele nu sunt acoperite, deoarece iarba pampas este un germen ușor. Doar apăsați-l ușor.

Pulverizați semințele cu apă din pulverizatorul de flori. Așezați un capac clar pe tava pentru semințe sau înfășurați-l într-o pungă de plastic. Acest lucru menține pământul frumos și umed.

Cum să îngrijești iarba pampasului după însămânțare

Așezați vasele sau recipientul de însămânțare într-un loc luminos și cald. Temperaturile în jur de 20 până la 22 de grade sunt ideale. Evitați lumina directă a soarelui.

Udați în mod regulat și ventilați capacul din când în când pentru a preveni putrezirea plantelor.

Iarba pampasului trebuie să germineze cel târziu după două săptămâni. De îndată ce plantele au crescut puțin mai mari, sunt smulgute și, dacă este necesar, transplantate în ghivece mici.

Plantează după sfinții de gheață

Deoarece iarba pampasului este încă puțin sensibilă după cultivare, plantați plantele mici în locul dorit afară numai după sfinții de gheață.

În primul an iarba ornamentală are nevoie de o bună protecție pentru iarnă. Acoperiți bine planta, astfel încât să nu moară în ger.

sfaturi

Aproape toate soiurile de iarbă pampas sunt dioice. Pentru a recolta semințe, aveți nevoie de cel puțin un mascul și o plantă femelă. Uneori se dezvoltă culori și caracteristici complet diferite din plantele cultivate în casă.