Crearea unui șemineu pe terasă - ar trebui să fiți atenți la acest lucru

Șeminee potrivite pentru terasă

Cu toate acestea, pe terasă, din motive evidente, nu puteți aprinde pur și simplu un foc de tabără pe podeaua terasei: acest lucru ar fi foarte resentimentat față de un astfel de tratament. Ergo, focul ar trebui să fie întotdeauna într-un recipient ignifug. Cu toate acestea, podeaua terasei în sine trebuie să fie, de asemenea, ignifugă sau șemineul trebuie să fie pe o astfel de bază. Nici scânteile zburătoare nu ar trebui să dea foc focului mobilierului sau podelelor din lemn.

citește și

  • Ce plante sunt potrivite pentru balcon? - tipuri populare de plante de balcon
  • Construiți singur un șemineu din cărămidă pentru terasă - așa funcționează
  • Sunt begoniile de gheață potrivite pentru balcon?

Coșuri de foc și brațuri

Așa-numitele coșuri de foc din fier sau boluri pentru foc sunt foarte potrivite pentru terasă, iar o jantă veche de mașină poate fi, de asemenea, transformată rapid într-un container ignifug. Aceste vase deschise vă permit să eliminați mai ușor cenușa și, de asemenea, să rămâneți uscat atunci când nu este utilizat, prin simpla întoarcere. Puneți buștenii depozitați în gol, astfel încât să nu ardeți niciodată lemn proaspăt sau chiar deșeuri de grădină sau de bucătărie - acest lucru poate duce rapid la certuri urâte cu vecinii, indiferent dacă fumul care apare. De asemenea, nu aruncați cenușa a doua zi dimineața, pentru că atunci este adesea încă cald și vă veți arde degetele.

Șemineu cu grătar sau grădină

În locul unui șemineu deschis, pe terasă există, de asemenea, un șemineu pentru grătar sau grădină construit din cărămizi din clincher sau din argilă. Există diverse modele disponibile pe piață ca kit finit. Șemineele cu o cameră clasică de ardere cuboidă au, de obicei, șine glisante pentru un grătar. Primele tăciuni pot fi folosite la grătarul unei fripturi sau pește proaspăt prins.

Grătar pivotant

Un grătar pivotant nu poate fi folosit doar pentru grătar, ci și ca șemineu. Puteți aprinde focul la începutul după-amiezii, apoi lemnul are timp să dezvolte jarul potrivit. Apoi, dacă este necesar, rotiți grătarul peste el și așezați carnea și peștele deasupra. Cartofii coapte gătesc între cărbuni și toată lumea ține pâinea de băț peste foc.

Așezat în jurul șemineului

Scaunele în jurul unui foc deschis trebuie întotdeauna amplasate la o distanță suficientă, astfel încât îmbrăcămintea și persoanele să nu fie afectate de scânteile zburătoare. Scaunele și băncile convenționale sunt potrivite, dar puteți deveni creativ și puteți oferi, de exemplu, buturugi de lemn, trunchiuri întregi de copaci sau chiar bolovani mari.

sfaturi

Spre deosebire de un foc de tabără adevărat, nu aveți nevoie de aprobarea guvernului pentru un șemineu pavat pe patio. Chiar și așa, ar trebui să vorbiți cu vecinii și să poziționați focul astfel încât fumul și mirosurile la grătar să nu deranjeze oamenii care locuiesc lângă dvs.