Candytuft - plantă, îngrijire, multiplicare și multe altele

Plantați bomboane corect

Plantați bomboane într-un loc însorit până la umbros, în solul sărac, slab nisipos și proaspăt. Vă rugăm să aplecați solul normal al grădinii adăugând nisip sau nisip fin. (44,95 € la Amazon *) Vă rugăm să plasați bilele de ghiveci într-un recipient cu apă până când nu mai cresc bule de aer. Între timp, săpați numărul dorit de găuri de plantare la o distanță de 30-40 cm. Puneți o plantă tânără în ghiveci în fiecare groapă atât de adânc încât solul de la capăt ajunge la perechea inferioară de frunze. O înghițitură generoasă de apă completează plantarea profesional.

citește și

 • Aceasta face parte din îngrijirea cu atenție a bomboanelor!
 • Când este bombonul în mijlocul perioadei de glorie?
 • Candytuft - rezistent, da sau nu?

Sfaturi de îngrijire

Florile dvs. panglică vor deveni un covor opulent de flori dacă vi se oferă acest program de îngrijire:

 • Dacă este uscat mult timp, udați-l cu apă normală de la robinet
 • În martie și după re-tăiere vara, fertilizați cu compost și făină de piatră
 • Reduceți cu o treime după prima fază de înflorire
 • Reduceți complet subarbustul în ianuarie / februarie și scurtați-l cu până la două treimi

În regiunile cu iarnă blândă, vă puteți bucura cu încredere de frunzele veșnic verzi ale unei bomboane. Dacă aveți dubii, protejați perena de înghețul înghețat și de umezeala permanentă, acoperindu-l cu frunze de toamnă și frunze de brad.

Continuați lectură

Care locație este potrivită?

Flori de buclă preferă o locație însorită față de umbră. Micile frumuseți tolerează penumbra, dar nu respectă așteptările. Toate speciile și soiurile Iberis se simt în mâini bune în soluri mineral-nisipoase, bine drenate, moderat umede și calcaroase.

Distanța corectă de plantare

O bomboană este mai mult decât dublă în lățime. Acordați o atenție deosebită acestui atribut atunci când dimensionați distanța de plantare. „Fulgul de zăpadă”, mereu popular, și specificațiile stocate în mod similar ar trebui așezate la o distanță de 40-50 cm. O distanță de 30-35 cm este bine aleasă pentru soiurile pitice.

Când este timpul de înflorire?

Principala perioadă de înflorire a unei bomboane se extinde în lunile aprilie și mai. Dacă primăvara vine cu vreme blândă, perena își îmbracă rochia de flori încă din martie și decolează doar în iunie. După prima grămadă de flori, tăiați lăstarii cu o treime și fertilizați cu compost, reasamblați cu sârguință perena și înfloriți din nou în august / septembrie.

Continuați lectură

Tăiați bomboanele corect

Secatoasele sunt un instrument important pentru menținerea vitalității și înflorirea unei bomboane. Am reunit aici toate ocaziile relevante pentru o reducere pentru dvs.:

 • Scurtați perena cu o treime imediat după prima înflorire
 • În timpul verii, tăieturile capului semilignificate sunt tăiate pentru propagare vegetativă
 • Tăiați până la frunzișul veșnic verde toamna
 • La sfârșitul iernii, subțiați subarbustul și tăiați-l la lungimea dorită

Cu cât un Iberis este mai puțin lignificat, cu atât va înflori mai luxuriant. Prin urmare, recomandăm o tăiere curajoasă de până la două treimi la începutul primăverii. Vă rugăm să rețineți că subarbustul distinctiv cu greu poate face față unei tăieturi din lemnul vechi.

Continuați lectură

Bomboane de apă

Covorele generoase cu flori sunt rezultatul unui echilibru al apei la un nivel scăzut. Udați o bomboană numai când solul s-a uscat bine. Lăsați apa normală de la robinet să curgă încet pe discul rădăcinii până când nu mai este absorbită umezeală. O fază uscată de 1 până la 2 săptămâni nu cauzează probleme frumuseții primăverii, în timp ce înfundarea cauzează putrezirea rădăcinilor delicate.

Fertilizați bomboanele în mod corespunzător

Dorința pentru un sol slab, nisipos, are ca rezultat o cantitate modestă de nutrienți. Fertilizați o bomboană în martie cu compost și făină de piatră (14,95 EUR la Amazon *) pentru un început vital pentru un an de grădină înflorit. În legătură cu tăierea ușoară din vară, perena acceptă cu recunoștință o altă porție de compost.

Iernarea

Indiferent de originea sa mediteraneană, bombonul are o rezistență robustă la iarnă. În locații aspre, recomandăm în continuare acoperirea cu frunze și perii pentru a proteja rădăcina de umezeala permanentă dăunătoare. În plus, vă rugăm să nu tăiați ramurile veșnic verzi până în ianuarie / februarie. Până atunci, ele servesc drept protecție naturală împotriva zăpezii și a frigului.

Propagați bomboane

Din păcate, bomboane ne împiedică să împărțim cu ușurință rădăcina pentru reproducere. Perena crește dintr-o singură rădăcină principală îngustă. Iberis compensează acest neajuns oferindu-ne următoarele alternative:

 • Tăiați tăieturile capului pe jumătate lignificate, fără înflorire și lăsați-le să se înrădăcineze în sol sărac și umed
 • Presărați ramurile inferioare cu humus ca o plopă și tăiați-le după ce și-au format propriul sistem radicular
 • Colectați păstăile coapte cu semințele pentru a le semăna pe pervazul cald al iernii

Deoarece recoltarea și însămânțarea semințelor fine necesită o mare sensibilitate, lăsați această lucrare în seama bomboanelor voastre. Nu tăiați florile ofilite până când semințele nu s-au răspândit pe pat.

Continuați lectură

Candytuft este otrăvitor?

Bombonul este atribuit plantelor ușor otrăvitoare. Acest fapt provine din diferite ingrediente care pot provoca greață și vărsături după consum. Gustul foarte amar care îl însoțește previne în mod fiabil ingestia unor cantități mari de frunze, flori și semințe; Cu toate acestea, florile frumoase umbelate exercită o atracție magică asupra copiilor. Prin urmare, vă recomandăm să vă abțineți de la cultivare în grădina familiei sau să localizați perena în afara accesului copiilor.

Soiuri frumoase

 • Fulg de zăpadă: Iberis sempervirens feeric, veșnic verde, care ne prezintă ombelele albe primăvara; 20-25 cm
 • Tahoe: Candytuft viguros, alb, cu frunziș veșnic verde, care este excelent ca acoperire a solului; 20-25 cm
 • Dragă: Iberis aurosica delicată, cu flori roz, care dezvoltă perne magnifice și perne de flori; 15-20 cm
 • Bomboane de stâncă: subarbust robust, cu ombele de flori albe pentru grădina de stâncă și pat de pietriș; 15-20 cm
 • Pitic alb: Cel mai mic bombon care împodobește grădina de primăvară cu o înălțime drăguță de 10 cm; 15 cm
 • Appen Etz: varietate premium Evergreen, ideală pentru coroanele de perete și mormântul însorit; 20-25 cm