Pavarea cărării grădinii - așa o faceți

Cum să vă asfaltați calea grădinii

Există, de asemenea, numeroase opțiuni de proiectare disponibile atunci când vă asfaltați calea grădinii. Puteți alege să utilizați pietre de pavaj ieftine sau pietre naturale scumpe. În ambele cazuri, începeți-vă munca planificând și cumpărând materialele de care aveți nevoie. Înainte de lucrarea de pavaj efectivă, marcați calea planificată și dezgropați-o cu aproximativ 30 cm.

citește și

 • Trasee de grădină din pietriș - sfaturi și trucuri pentru proiectare
 • Pavarea singură a grădinii - cum să așezați corect pietrele de pavaj
 • Cât costă pavarea unei cărări de grădină?

Doriți să adăugați borduri la calea dvs. sau să renunțați la ele? Deoarece aceste pietre sunt așezate mai întâi și lărgesc semnificativ excavarea necesară, ar trebui să decideți atunci când planificați marginea cărării. Dacă v-ați decis pe borduri, atunci turnați fundația de beton. Așezați pietrele de bordură selectate în betonul încă umed și lăsați totul să se usuce bine.

Apoi creați o structură care constă dintr-un strat de protecție împotriva înghețului și un strat de nivelare. Ambele trebuie compactate bine. Așezați pietrele de pavaj selectate deasupra capului, ca să spunem așa, adică lucrați din zona care a fost deja așezată. Distanța dintre pietrele individuale ar trebui să fie uniformă și de aproximativ 3 până la 5 mm lățime.

Finalizarea lucrărilor de pavaj

Umpleți îmbinările cu nisip fin și uscat. Nisipul de cuarț (14,90 € la Amazon *) este foarte potrivit pentru aceasta. Cel mai bine este să faceți această treabă într-o zi uscată, altfel nisipul se va uda și nu va funcționa bine în articulații.

Măturați nisipul în diagonală pe zona pavată până când toate îmbinările sunt umplute. Cu un vibrator de suprafață vă asigurați o cale frumos nivelată și bine pavată. Este posibil ca unele îmbinări să fie umplute din nou cu nisip după agitare.

Instrucțiuni scurte pas cu pas:

 • Se toarnă fundație de beton pentru pietre de bordură
 • Așezați pietre de bordură în fundație
 • Puneți nisip de pietriș gros sau grosime de 10-20 cm sau piatră zdrobită ca protecție la îngheț și compactă
 • Aplicați un strat de nivelare de aproximativ 4 cm de nisip sau nisip (44,95 € la Amazon *)
 • Introduceți pietrele de pavaj, doborâți-le și cimentați

Cum creez substructura?

O cale pavată are cu siguranță nevoie de o substructură adecvată. Este menit să prevină ca pavajele individuale să se scufunde sau să se ridice în caz de îngheț și astfel să devină un pericol de călătorie. De asemenea, se asigură că pe drum nu crește buruieni. Cu cât calea este utilizată mai mult, cu atât ar trebui să fie mai groasă substructura.

Stratul inferior al substructurii este stratul de protecție împotriva înghețului. Ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 10-20 cm și să fie făcută din nisip de pietriș sau piatră zdrobită. Nu uitați să compactați bine acest strat, astfel încât să fie stabil și solid. Apoi aplicați aproximativ 4 cm de nisip sau nisip ca strat de nivelare.

De ce instrumente am nevoie pentru pavaj?

Utilizați o măsură de bandă sau o regulă de pliere pentru a măsura ruta planificată. Pentru marcarea traseului se folosesc cârlige de lemn și șnur de zidărie. Acum săpați calea cu o lopată sau pică. O roabă vă ușurează îndepărtarea pământului. Veți avea nevoie de un ciocan de cauciuc și un nivel de spirit pentru a așeza pietrele de pavaj, astfel încât acestea să stea ferm și să se creeze o suprafață plană.

Unelte necesare pentru pavaj:

 • Banda de măsurare sau regula de pliere
 • Cârlige de lemn
 • Cablul lui Mason
 • Lopată și / sau pică
 • roabă
 • Ciocan de cauciuc
 • Nivel de spirit

sfaturi

Uitați-vă la instrucțiunile detaliate pentru pavarea pe Internet sau în cărțile corespunzătoare, apoi vă salvați modificările ulterioare și / sau îmbunătățirile noii căi.