Recunoașteți lemnul - după formă, floare și miros

Obiceiul de creștere al lemnului și floarea

Planta Galium odoratum, cunoscută și sub numele de Maywort, nu numai că are o aromă foarte specială, dar arată și destul de atractiv. Planta, care crește până la maximum 30 de centimetri înălțime, formează adesea covoare întinse în păduri rare, deoarece se înmulțește prin auto-însămânțarea semințelor și prin rețeaua sa de rădăcini. Acest lucru face, de asemenea, această plantă medicinală o acoperire de sol populară pentru locurile deosebit de umbrite din grădină. Pe tulpinile subțiri, pătrate, ale frunzei, frunzele înguste în formă de lance sunt dispuse într-un vârtej circular pe diferite niveluri. În perioada de înflorire de la jumătatea lunii aprilie până la mijlocul lunii mai, puteți recunoaște chiar mai ușor lemnul prin numeroasele sale flori albe, care au forma unor cruci mici.

citește și

  • Colectează lemnul și folosește-l corect
  • Woodruff se propagă și se recoltează singur
  • Când este perioada de glorie a lui Woodruff?

Mirosul și gustul lemnului

Mirosul și gustul tipic al lemnului a fost sau este utilizat în mod tradițional pentru următoarele produse, de exemplu:

  • Mai pumn
  • Limonadă Woodruff
  • wackling verde Peter
  • Duș de lemn
  • Berliner Weisse

Deși este vizibil pe tulpinile proaspete, mirosul devine mai intens după o scurtă fază de uscare de una până la două zile. Dacă nu sunteți pe deplin sigur cu privire la o populație de plante din pădure, mai întâi puteți lăsa niște tulpini să se ofilească și apoi colectați cantități mai mari la locația relevantă, dacă este necesar.

Efecte vindecătoare și potențial otrăvitor al lemnului

Woodruff a fost menționat ca plantă medicinală încă din Evul Mediu, care se datorează în principal cumarinei conținute în tulpini și frunze. Consumul de anumite cantități de lemn nu trebuie doar să lupte împotriva durerilor de cap, ci și să fie digestiv și antispastic. Cu toate acestea, utilizarea lor în dulciurile și limonadele copiilor a fost interzisă în Germania de câteva decenii, deoarece se spune că consumul excesiv în cantități mari duce la leziuni permanente ale ficatului. Pe termen scurt, dureri de cap, stare de rău și vărsături pot apărea în caz de supradozaj.

Sfaturi și trucuri

Pentru a evita supradozajul cumarinei care se desparte în timpul uscării, ar trebui să turnați numai drapele pentru producerea stâlpului și să nu vă înmuiați.

WK