Daliile în creștere în ghivece - sfaturi de plantare și îngrijire

Ce ghivece sunt potrivite?

Oala sau găleata trebuie să fie suficient de mari încât tuberculul să aibă suficient spațiu în ea. Diametrul superior al oalei ar trebui să fie de aproximativ jumătate din înălțimea daliei adulte. Pentru soiurile cu o înălțime de 60 de centimetri, diametrul trebuie să fie, prin urmare, de 30 de centimetri.

citește și

  • Hibernează daliile într-o oală
  • Păstrați dalii pe balcon
  • Dalii în creștere din semințe

Mașinile de plantat trebuie să aibă unul sau mai multe găuri mici de drenaj, astfel încât excesul de apă să se poată scurge. Puneți bucăți de ceramică pe găuri. Atunci nu se înfundă.

Cum se plantează georgine în cadă

Umpleți ghivecele cu sol nutritiv, liber, de grădină, cu o valoare a pH-ului de 6,5. Amestecați imediat un îngrășământ cu eliberare lentă sau cumpărați sol pre-fertilizat din centrul grădinii.

Bulbii de dalie sunt așezați în oală cu gâtul rădăcinii în sus, astfel încât să existe încă câțiva centimetri de sol în partea de sus și de jos.

Apăsați ferm solul și udați daliile, astfel încât solul să nu fie nici prea uscat, nici prea umed.

Locația potrivită pe terasă și balcon

  • Soare
  • Cald
  • Adăpostit de vânt

Alegeți o locație caldă, protejată. Pentru a fi în siguranță, trebuie să asigurați soiurile de dalie cu flori mari, cu stâlpi de susținere, astfel încât florile să nu se rupă.

La fel ca toate georginele, daliile din ghivece sunt permise numai în exterior atunci când nu se mai așteaptă temperaturi sub zero.

Îngrijirea daliilor în ghivece în mod corespunzător

Georginele preferă chiar și umezeala. În plin soare, plantele au nevoie de apă mai mare. Prin urmare, verificați în mod regulat conținutul de umiditate al solului.

Fertilizarea este necesară numai dacă ați folosit sol de grădină mai vechi. Verificați florile pentru dăunători.

Pentru a prelungi timpul de înflorire, decupați întotdeauna florile moarte în același mod.

Sfaturi și trucuri

Unii grădinari hobby își iernează daliile în ghivece. Acest lucru nu este recomandabil deoarece tuberculii putrezesc sau se usucă ușor. Este mai bine dacă scoateți becurile de dalie din cadă toamna și le păstrați într-un loc potrivit până în primăvară.